R.Gábor kérdése:
Örökölhetem az anyám által felvett kölcsönt (elhalálozás esetén) ha lakás volt a fedezet én nem voltam kezes csak annyi közöm van a hitelhez hogy örökös vagyok de a lakás már elúszott?
Figyelt kérdés
illetve ha nem akkor várható e hogy a pénztőke lefizeti a politikusokat hogy így legyen?2013. okt. 11. 17:46
1/5 anonim válasza:
hitelt csak a pozitív örökség erejéig vagy köteles elfogadni.
Tehát csak akkor örökölsz hitelt, ha pénzt, lakást stb is örökölsz.
2/5 anonim válasza:
Örökség erejéig. Ha több a tartozás mint az örökség akkor nem örökölsz semmit és kész is vagy.
3/5 anonim válasza:
Mindkét előző válasz félinfomáció és hibás.
Ha elfogadod az örökséget, akkor igen, örökölheted az adósságot (nem csak az örökség erejéig).
Ha visszautasítod az örökséget, akkor nem öröklöd az adósságot.
4/5 anonim válasza:
A lényeg az, hogy azt nem mondhatod, hogy a hitelt nem kéred, minden mást meg igen.
Ha a hitel összege meghaladja az egyéb örökség értéket (azaz az örökség negatív) akkor valszeg megéri az egészet visszautasítani, amihez jogod van.
5/5 Nofretetete007 válasza:
Szia,nezz utana,de lakashitelnel van egy ugynevezett "Hitelfedezeti biztositas"amit a bankokra szoktak ilyenkor tenni egy lakasvasarlasi hitelre. Ez azert fontos,mert ha ez rajta van,akkor aki az ados volt es meghalt,akkor mindent a Bank biztositoja fedez. Es a lakas teljes egeszeben az orokose!!!! Udv: N.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!