Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 1 Millió Ft. Diákhitelt...

1 Millió Ft. Diákhitelt vettem már fel. Mennyit kell visszafizetnem kb?

Figyelt kérdés
már többet nem akarok felvenni, de szükségem volt rá a külföldi kollégiumra.
2013. okt. 4. 15:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez így nem meghatározható, mert elsősorban attól függ, hogy mennyi havi részletet vállalsz.Minél többet vagy hajlandó havonta fizetni, összességében annál kevesebb lesz a többlet visszafizetés.

Jelenleg 7,5% a diákhitel 1 éves kamata. Jelenleg már nem 1 millió a tartozásod, hanem a kamatokkal megnövelt összeg, hiszen attól, mert eddig nem fizetted a részleteket, a kamatok gyűltek.

Pl ha most 1,2M a fennálló tartozásod, akkor egy évre a kamat 90.000Ft. Tehát ha havonta csak 7500Ft-ot fizetnél, akkor gyakorlatilag sosem fogyna el, hiszen ennyi a havi kamat, így nem fogy a tőke.

Vállalj minél többet havonta, akkor gyorsan elkopik a tartozás.

[link]

2013. okt. 4. 15:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Pl ha havi 32.000Ft-ot tudnál vállalni, 3 év múlva teljesen elfogyna a hitel. Ha havonta csak 21.000Ft-ot fizetsz, akkor 5 év alatt tudod visszafizetni, de igen rosszul jársz, ha pl csak 9500Ft-ot fizetsz havonta, mert így 15 év alatt fogyna el a tartozás.
2013. okt. 4. 15:58
 3/8 anonim ***** válasza:
61%

Én anno a maximális 2 millió forintot vettem fel és a végén 2,6 milliót fizettem vissza.

Annyi volt a "trükk", hogy a kezdőfizetésem a diploma után nettó 230 ezer volt és ennek majdnem a felét, 110 ezret minden hónapban hiteltörlesztésre fordítottam durván 2 éven keresztül. Pillanatok alatt olvadt el a hitel.

2013. okt. 4. 19:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Hol kapsz 230-at kézhez? IT?
2013. okt. 5. 09:02
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
Jaja, bár ott ez nem extrém nagy, átlagos fizu.
2013. okt. 5. 11:48
 6/8 anonim ***** válasza:

4:

Pénzügy. De nem bankos ügyintéző voltam :)

2013. okt. 5. 20:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Én most beszéltem egy ügyintézővel a diákhitelemmel kapcsolatban.

Most rájöttem, hogy ez az egész diákhitelezés egy k. nagy lehúzás.

Havi 9000-ft-os kamattal, (éves szinten 108e) szerintem elég durva.

Ha havi 20 ezret fizetek be akkor is több mint hat évig kell még fizetnem. És fizetem már három éve.

Szóval ajánlom mindenkinek, hogy jól gondolja meg a dolgot.

Bár én máshogy nem tudtam volna megoldani a főiskolai fizetést.

2013. okt. 16. 11:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Havi 9 ezer honnan számolva?

Mennyi pénzre?

Érted mit kérdezek?

Ha valakinek még csak 200 ezer forint tartozása van, az nem ugyanannyit kamatozik havonta, mintha 2 millió forintja lenne neki.

A havi fizetendő kamatot (vagy hogy mennyivel nő a tartozás, ha még nem törleszt), egy 8 éves is ki tudja számolni. Tudni kell hozzá a jelenlegi tőketartozást és az évi kamatot, amit el kell osztani 12-vel.

Pl.

Most van 1 millió forint diákhitel tartozásom. Az évi kamat jelenleg rá 7,5%.

1 000 000 * 1,075 = 1 075 000 forint. (1 millió 75 ezer) Vagyis 75 ezer forint az éves kamat. 75 ezer osztva 12-vel 6250 forint. Vagyis az 1 millás tartozás 1 hónap múlva ennyivel lesz több, már 1 millió 6250 forint lesz.

2013. okt. 16. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!