Egy összegben kell visszafizetnem a diákhitelt? Mi van, ha nem tudom fizetni?
Ha nem jelzik, hogy törlesztenem kell, akkor honnan tudjam, hogy mikortól kell és mennyivel? És hogy kell fizetni? Nem jön csekk meg semmi? Utalni kell? Milyen számlaszámra?
Ezekről nem fognak tájékoztatni?
Minden információt megtalálsz a diakhitel.hu oldalon.
Meg a szerződésben, amit nyilván ELOLVASTÁL, mielőtt aláírtál, ugye? Benne van, hogy ők nem fognak neked leveleket küldözgetni, felnőtt vagy, már a te felelősséged, hogy ha felvettél egy hitelt, akkor tartsd észben és járj utána, mikor-mennyit-hova-hogyan kell fizetni.
Amúgy én is beleestem ebbe a csapdába, felvettem a pénzt, mondván majd törlesztem. Aztán egyszer csak küldték a levelet, de csak akkor, amikor már fél éves elmaradásom volt. Na azt fájt csak igazán kifizetni, egy hónapig a szó szoros értelmében kenyéren és vízen éltem, mert csak 5 ezer Ft-om maradt egész hónapra. Utána már tudtam, hogy okosabb inkább az 5 ezret utalni havonta, mint annyiból élni.
Elolvastam a szerződést, de nyilván nem emlékszem ilyenekre, mert az már 5éve volt és akkor különösebben nem is foglalkoztatott a dolog.
A szerződésem meg nincs nálam, mert közben elköltöztünk vidékről és a szerződés az otthoni lakásban van.
Ha felkeresem őket személyesen, akkor sem adnak felvilágosítást? Vagy legalább egy másolatot a szerződésről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!