Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi kell ahhoz, hogy lakáshitel...

Mi kell ahhoz, hogy lakáshitelt kapjunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megpróbálom a legegyszerűbben leírni,és valami hasonló egyszerű választ szeretnék,mert én a bankok oldalán található leírásból kb. semmit nem értek.

Tehát,én 21 éves vagyok, 4,5 hónapos kismama,eddig dolgoztam,de sajnos mikor kiderült a baba dolog,kirúgtak.

Párom 25 éves,dolgozik.

Megtakarításunk kb. 500 000 Ft van.Nem vagyunk (még) házasok.

Használt ingatlant szeretnénk vásárolni,és sajnos egyáltalán nem vagyok jártas ezekben a témákban,de még csak bankot se tudok választani.

Viszont,ha jelen felállásban (hogy engem kirúgtak) tovább kell albérletben maradnunk,akkor a spórolt összeget is fel kell élnünk,és utána az albérlet fizetése is problémás lesz,abból már fizethetnénk a saját törlesztőnket is.

Ilyen felállásban mihez lehet kezdeni?

Hol vannak a legjobb hitelek?

12 m forintra lenne szükségünk.

Kezesünk van,és fizetőképes.

Párom nevén van egy ház,közös tulajdonban a testvérével,de a testvére lakik ott,meg az anyjuk.

Nekem nincs semmim,szüleim házát én öröklöm majd,és egyke vagyok.

Köszönöm

2013. okt. 3. 21:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

12M Ft nagyon sok pénz, ilyen fiatalon nem szabad ekkora adósságba verni magatokat, különösen úgy, hogy babát vársz.

Az 500E Ft nem elég önerőnek még egy fele ilyen értékű ingatlanra sem.

Törvény szabja meg, hogy az ingatlant max az értéke 80%-áig lehet jelzáloggal terhelni, de a legtöbb bank ennél szigorúbb, nem megy el a határig, tehát vagy több önerőt kell beletenni a vásárlásba, vagy plusz ingatlan fedezet jöhet szóba.

Ezek alapján az első feltétel a megfelelő fedezet biztosítása a jelzáloghoz. Ha ez rendben van, akkor a másik lényeges feltétel a hitelképesség. Te jelenleg nem vagy hitelképes. A párod és a kezes összjövedelme határozza meg, hogy mennyi hitelt kaphatnak.

Gyakorlatilag bármelyik feltétel hiányzik, a hitelkérelmet a bankok elutasítják.

Ezt úgy kell értelmezni, hogy bármennyi jövedelme van valakinek, ha az önerő kevés egy lakáshitelhez, ugyanúgy elutasítják a kérelmet, mint sok önerő esetén, ha nem megfelelő a hitelképesség.

2013. okt. 3. 21:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Kicsit magaddal mondasz ellen: albérletet nem tudnál fizetni, de lakáshitelt igen? :O

Megoldás az, hogy továbbra is albérletben maradtok amíg össze nem szedtek egy kicsit több spórolt pénzt.

500e megtakarítás az semmi. Az arra jó, ha párod elveszti munkáját akkor amíg nem talál másikat kihúzzátok valahogy. Meg arra, ha ma-holnap hirtelen váratlan kiadásátok lesz akkor legyen mihez nyúlni.

2013. okt. 4. 01:08
 3/4 A kérdező kommentje:

Úgy értettem,hogy az albérletet 1 fizetésből még kinyögjük,plusz nem halunk éhen,de se spórolni nem tudunk,se olyan dolgokat megvenni,ami nem az alap létszükséglet.Értem ez alatt pl. ha párom szeretne inni egy héten 2 db sört,akkor az sem fog beleférni.De pl. mozijegy meg bármi ilyesmi se.

És szép lassan a téli hónapok beköszöntével,a takarékunkat fel kell élni a fűtés miatt.

Így a spórolt pénzünknek is szép lassan vége,és az életszínvonalunk is lefelé indul.Ezért gondoltam arra,hogy akkor most kellene saját ingatlant venni.De sajnos így erről is le kell,hogy mondjunk.

Megjegyzem,amíg volt állásom nagyon jól éltünk,kifizettük simán az albérletet,bőven maradt még pénzünk és a "szórakozásra" és babavárásra is volt bőven és még félretenni is tudtunk.Ezért sz@r ez így most nagyon :(

2013. okt. 4. 11:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy albérlet jóval olcsóbb, mint 12M Ft hitel törlesztő részlete. Rezsi, megélhetési költségek mindkét esetben vannak, tehát teljesen irreális elképzelés részedről, hogy egy ekkora hitel a jelenlegi helyzetetekben jobb lenne, mint az albérlet és a további spórolás.

Ha drága albérletben éltek, akkor keressetek olcsóbbat és rakjatok félre legalább havi 20.000Ft-ot valamelyik lakástakarék pénztárban, amire kaptok még 30% állami támogatást is. Így 4-5 év múlva össze lehet rakni a megfelelő önerőt egy saját lakáshoz.

A saját lakásra gyűjtés sok lemondással jár, de még mindig jobb, mint belebukni egy hatalmas hitelbe, vagy 20-30 évre felelőtlenül eladósodni.

2013. okt. 4. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!