Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha Eladom a házamat az én...

Ha Eladom a házamat az én tulajdonom, az élvezet is az én nevemen van és az élettársammal veszünk egy másikat az minden esetben közös lesz?

Figyelt kérdés
2013. okt. 3. 13:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Rajtatok múlik, hogy milyen arányban jegyeztettek be tulajdonjogot rá.
2013. okt. 3. 13:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Milyen élettárs?

Bejegyzett vagy csak összeköltüztünk aztán annak mondjuk?

Ez fontos mert házasságban igen, csak összeköltözve nem.

2013. okt. 3. 14:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Az ingatlan annak a tulajdonában van, akinek a nevére be van jegyezve tulajdonjog az ingatlan-nyilvántartásban.

Ha csak az élettársad, és nem tulajdonos az ingatlanban, akkor nem lesz közös, alapból nem örökli utánad.

Ha a házastársad, és nem tulajdonos, akkor sem lesz "közös", alapból nem örökli utánad, de automatikusan jár neki a haszonélvezeti jog, ha Te elhunynál. A haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál.

Válás esetére érdekes a kérdés, mert nem csak a házastárs, hanem az élettárs is jogot tarthat egy-két dologra az ingatlannak kapcsolatban, de azt pontosan nem tudom, hogy jelenleg melyek erre a játékszabályok, és az együttélést mivel, hogyan kell bizonyítani.

2013. okt. 4. 09:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha nem házasodtok, de ő az önkormányzatnál bejelenti, hogy a te élettársad, akkor 1 év után ha szétmentek kérhet eltartási díjat tőled. Pl. nincs hova mennie, nincs bevétele ez esetben jogilag maradhat a te házadban, a számlák pedig a tieid lesznek :)

Az a lényeg, ha nem hosszú távra tervezel vele, akkor ne engedd hogy az önkormányzatnál lejelentse magát, mint az élettársad. Ha ez megtörtént, akkor pedig te szépen bemászol a sóhivatalba és bejelented vége az élettársi kapcsolatnak, persze ez után még lovagolhatsz rajta esténként, vagy ha fiú vagy akkor a málnáslátogatás javasolt.

2013. okt. 5. 10:59
 5/5 anonim ***** válasza:

"az élvezet is az én nevemen van"

Az est fénypontja.

2013. okt. 7. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!