A vallás miért ítéli el az élet élvezetét? Az emberek nagy része miért nem jött még rá arra, .
Ajánlom figyelmedbe ezt a könyvet: Vidd hírét az igazaknak!
EZ pont ellentmond a te véleményednek, nagyon tanulságos könyv szerintem.
De ha már az én véleményemet kérdezed, hát ezért: A Bibliában megírták, a keresztények tehát követik a tanait. Ha az igazat akarod tudni, nincs szüksége az embernek valójában az élvezetekre, mert nem ezért lettünk kitalálva. Viszonyt a mai rohanó életben igazad van, szétpukkadnánk mint egy léggömb, ha nem eresztenénk ki magunkból a felgyülemlett stresszt, feszültséget. Számos könyv foglalkozik ezzel, googlezz rá és olvasgasd, ha ennyire érdekel ez a téma.
Szerintem meg igazad van kedves tudod kicsoda:)
Abszolút igazad van.
Nem az a lényeg, hogy depressziós, öncsonkítós, rabszolgák legyünk, hanem testvérek, akik együtt élnek boldogságban, szeretetben.
Nem a rohadt bálványok és dogmák a fontosak, hanem az Isten, az élet, a szeretet, az igazság, a bölcsesség!
Nincs szükség fölösleges önmegtartóztatásra!
Megosztásra van szükség!
Persze nem a barit és a barinőt kell megosztani :D
Csak a bűnt kell kerülni, hogy ártunk a másiknak...
a parasztok és jobbágyok 20/7 dolgoztak,
Melléfogtál, mert a Biblia tanai szerint nem lehet 7/20 dolgozni, mert az Úr napját meg kell szentelni. A paraszt könnyen lesz hívő, mert az időjárást, amitől a termés függ, nem az ember csinálja.
A vallás nem azt mondja, hogy nem szabad élvezni az életet, hanem azt, hogy nem szabad habzsolni az élvezeteket, még ha módod van rá, akkor sem. Kiégsz, beleunsz, és még csak annak sem fogsz örülni, hogy kisütött a nap. Ha pedig már nem tudod folytatni, akkor nagyon rossz lesz neked, mert másban nem találod meg az élvezetet. Legyen az étel, ital, szex.
Így van! A Biblia a mértéktelenséget nem támogatja.
Az meg nem igaz, hogy a szegény buta nép irányítására írták, mert szinte nincs olyan fejezet ahol ne arról lenne szó, hogy felhúzzuk őket a nyomorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!