Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Titket hogy neveltek a szüleit...

Titket hogy neveltek a szüleitek? Vettk fel a hiteleket vagy inkább meghúzták a nadrágszíjat? Már ha kellett. De úgy általánossagban hitelpártiak vagy hitelt semmiképp se pártiak voltak?

Figyelt kérdés
2013. szept. 1. 12:02
1 2
 11/16 anonim válasza:
Egy darabig nem volt hitelezés, de kb. olyan 10 éve kezdődött minden ilyesmi. Autó, lakás (deviza)... Azóta a kocsit vissza kellett adni, a ház pedig az árverezés szélén van. Nem szeretném követni a példájukat.
2013. szept. 1. 12:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Az ésszerű gondolkodásra neveltek...

Hitelt csak a biztosra vennék fel, vagy annyit, hogy vissza tudjam fizetni... és nem 25 évre...

Nem vagyok sem pártja, sem ellenzője a hitelnek. Az ész nélküli hitelfelvételnek vagyok ellenzője.

Szüleim a lakásra vettek fel hitelt, de ugye a rendszerváltáskor volt lehetőség kevesebbet visszafizetni, éltek vele (nagyon meg volt húzva a nadrágszíj)

Megélhetésre sosem vettek fel hitelt... egy autót vettek hitelre, jobban megérte úgy, mint ha akkor lenullázták volna magukat.

Viszont a mai helyzetben, inkább később cserélték le az autót, hogy ne kelljen hitelt felvenni...

Nekünk sincsen hitelünk, ha nem lenne semmi alaptőkénk, akkor a mai világban inkább laknék albérletben, minthogy hatalmas hitelt vegyek fel. Én is szeretnék sajátot, de semmiből nagyon nehéz összehozni, csak 10-20 év hitellel, abba pedig nem mennék bele... ki tudja mit akarok 15 év múlva, valószínüleg nem azt a lakást amit még tán ki sem fizettem...

2013. szept. 1. 12:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem vettünk fel hitelt soha, én se fogok. Egyrészt mert így neveltek, másrészt mert 2 évig dolgoztam behajtáson...ott csak még biztosabb lettem abban, hogy nem kell hitel. 25/L
2013. szept. 1. 13:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Azt nem nevezném nevelésnek... Agyatlanul költekeztek, semmi nyoma, semmi látszata. Hála nekik, én is eladósodva indulhattam neki az életemnek.
2013. szept. 1. 13:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Lakáshitelt vettek fel, amikor 14 éves voltam. Egy Pest megyei házat vettek meg, svájci frankos hitel volt. Akkor volt valami havi 70 ezer körül, most 200-230 ezer havonta, mikor mennyi. 15 milliót vettek fel, már olyan 5-6-ot visszafizettek, de még van 21 millió... Semmi gondjuk nem lenne az életben, ha ez másképp alakult volna.

21/L

2013. szept. 1. 14:00
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem volt hitel.

Jelenleg sem gondolom a hitelt jó megoldásnak.

Bár ugye utólag könnyű ezt mondani, mikor 4%-os kamatokra is adtak lakáshitelt. Miközben ugyanaz a bank a forintmegtakarításokra fizetett 8%-ot.

Sajnos a legtöbb hitelt felvevő ember, csak ennyit látott az egészből....

2013. szept. 1. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!