Mik az adósságrendező jelzáloghitel kockázatai, ha nem én vagyok a hitelfelvevő, hanem csak a kezes?
Ha a hitelfelvevő és az ingatlan tulajdonos nem azonos, akkor addig nincs gond amíg az adós él és fizeti a hitelt.
Ha neadj Isten a tulajdonosok meghalnak, akkor a törvényes örökösök öröklik a házat(vele a tartozással), ami azt jelenti, hogy módosítani kell a banki szerződést és az örökösöket is be kell vonni, mint zálogkötelezetteket.
Ha az adós nem tud fizetni, megkeresik ugyan az adóstársakat és a kezeseket(egyetemleges adóstársak), de nem szoktak nagyon szórakozni fizetésből letiltással stb, hanem egyből az ingatlan a lényeg. Vagy önerőből el kell adni és kifizetni a tartozást, ez a legjobb megoldás. Mert ha a bank kezdi el értékesítenni, abbol nem biztos hogy futja a fennálló tartozás kiegyenlítésére és akkor kerülhet veszélybe a kezes ingatlana is.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!