Van olyan bank, aki ingyen emailt küld azonnal a kártyás/számlás tranzakciókról?
Őszintén szólva elegem van abból, hogy minden bank csak SMSes értesítésre hajlandó és mindegyiknél pénzbe is kerül ez a szolgáltatás, vagy havi fixbe, vagy SMSenként vagy a kettő vegyesen, de sehol sem ingyenes.
Szeretnék minden tranzakciómról azonnal értesítést kapni, de basszus, 2013-at írunk, miért olyan nagy kérés az, hogy ez az azonnali értesítés ne SMSben jöjjön, pénzért, hanem emailben?
Nem arról van szó, hogy nem fér bele, ez inkább már elvi kérdés a részemről, olyannyira, hogy ha valamelyik bank hajlandó SMS helyett/mellett emailt küldeni akkor szerintem azonnal váltok is rá.
Az első indokot nem gondolom valósnak. Egy emailcím ellopásához egy jelszót kell megszerezni, ami jó esetben csak az illető fejében van meg, az SMS-ekhez pedig a telefonkészülék is megteszi. Nem mintha bármi veszélyforrást jelentene az, ha valaki ellopná a banki tranzakcióink listáját.
Az utóbbi indokot érzem mérvadónak és őszintén bízom benne, hogy van olyan bank, amelyik hajlandó ettől eltekinteni...
Netbank szolgáltatásom van, az oda való bejelentkezés SMS-ben külödtt jelszót vár, ami persze érthető, hisz a netbankon keresztül mindenféle ügy intézhető.
Én egészen konkrétan egy olyan szolgáltatásra gondolok, hogy ha veszek valamit bankkártyáért vagy átutalok pénzt vagy nekem utalnak akkor arról azonnal kapok 1 darab emailt és kész. Mint ahogy most SMS jön minden ilyesmiről, ha akarom.
Ja értem, sajnos abból a korból már én is kicsúsztam egy 15-20 évvel. :D
Visszatérve úgy gondolom, hogy persze, bizalmas infókat, jelszavakat, kártyaszámot ne küldjön emailben és az is egyértelmű, hogy a netbank bejelentkezés kérjen SMS-es megerősítést, de egy vásárlás/átutalás értesítő szerintem nem minősül ilyen bizalmas, védendő adatnak, nyugodtan jöhetne mailben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!