Új bankkártya aktiválásánál a régit le kell tiltanom?
Köszönöm a válaszokat!
Nem akarom tönkre tenni a régit sem, csak az érdekelt, hogy az internetes felületen nekem le kell-e külön tiltani, vagy majd lejár automatikusan. De akkor nem tiltom le.:)
Ne tiltsd, mert az pénzbe kerül.
Ha lejár vagy ha az újat aktiválod akkor automatikusan érvénytelenné válik a régi és el is fog tűnni a netbankból.
Nem csak a tiltás érvényteleníti a kártyát, a tiltást arra találták ki, ha ellopnák a kártyát.
Amúgy melyik bank?
Illetve lejáró kártya helyett készül cserekártya? Mert pl. ha névváltozás miatt pótkártya, akkor nem biztos, hogy az új aktiválásával a régi érvénytelen lesz. Bár ezt nem tudom pontosan.
Köszönöm!
Nem tiltottam le. Ez a lejáró kártya helyébe lépő cserekártya, már kiküldték, azért érdeklődtem, hogy a régivel mit tegyek. És Otp bankról van szó.
A levélben ami a kártyához volt mellékelve nem volt benne, hogy az új aktiválásával a régi azonnal érvénytelenné válik?
Nekem amikor küldték benne volt, de igaz, nem néztem meg, hogy tényleg így történt-e.
Amúgy melyik bank? Talán bankfüggő a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!