Behajthatják rajtam a férjem adósságát?
A férjem hitelt (provident) vett fel a tudtom nélkül és a telefonszámláját sem fizeti. Elköltözött tőlünk, s én csak utána tudtam meg ezeket. Nekem küldik a felszólításokat, behajthatják rajtam? Mit tudok tenni, hogy ne nekem kelljen kifizetni?
Válaszukat előre is köszönöm
Még reménykedtem, hogy rendbehozható a kapcsolat, legalább a kicsik miatt...
Köszönöm a segítséget
Valamennyien tévedtek!
A férj adósságát nem köteles kifizetni!
Annyi a hátránya, hogy végrehajtás esetén a közös vagyonból foglalnak, árvereznek!
De fizetnie akkor sem kell, ráadásul mindezt bírósági eljárásnak kell megelőzni.
A provident meg a telefonos cég csak bepróbálkozott, így egyszerűbb, olcsóbb, ha a megijedt házastárs fizet!
Az utolsó mondja jól!
Főleg a telefonszámla, nem is olyan mint a vízszámla, hogy lakáshoz kötődik (bár az is valakinek a nevére szól).
A telefonszámla csak az ő tartozása. A levelek jöhetnek hozzád, ha a szolgáltató nem tudja az új címét, de ennyi.
A provident az ugyebár hitel, viszont ha csak ő vette fel, csak őt terheli.
Ha a providentes azt hazudja, hogy nem így van (mert neki így valóban egyszerűbb) mondd meg neki ezeket, hogy lássa, hogy tudod a jogaid és úgy is békén kell, hogy hagyjon! (Max. azért fog hívogatni, hogy te is próbálj beszélni a férjeddel. Szeretnek több csatornán üzengetni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!