Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Autólízing kezesség - behajtha...

Autólízing kezesség - behajthatják-e a tartozást?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm megkért, hogy legyek a kezese egy autólízingnél. Azt mondja, ha nem tudja fizetni, akkor én eldönthetem, fizetem-e tovább, ha nem, akkor viszik a kocsit, az én jövedelmemhez nem nyúlnak. Ilyen esetben behajthatják-e rajtam a tartozást, vagy tényleg csak a kocsit viszik? Mi van, ha útközben pl totálkárosra törik a kocsi, vagy eltűnik akinek a kezese lettem?
2012. okt. 14. 10:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Simán behajtják rajtad, ahol az első kézelfogható dolgot találják (fizetés, tulajdonod pl a te autód) és biztos lehetsz benne úgy lesz intézve hogy nem jársz jól.

Ne ird alá.

2012. okt. 14. 11:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha végiggondolod, mit jelent a szó, "KEZESSÉG", akkor nem hiheted el, hogy dönthetsz abban, fizetsz-e az adós helyett, vagy sem, ha ő nem fizet.

Az autót nem fizetés esetén nem azért viszi el a bank, mert ezzel megszűnik a tartozás, hanem azért, mert az értékesítéséből befolyt pénzzel csökkenti a fennálló tartozást. A banki értékesítéssel mindig rosszul jár az, aki tartozik, mert a bank mélyen áron alul fogja eladni és még az értékesítéssel járó költségeket is az adósra terheli.

2012. okt. 14. 11:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az autó valószínűleg nem fogja fedezni a fennálló tartozást, így a különbséget rajtad fogják behajtani.

Rendesen be akar szívatni az ismerősöd vagy ő is totál tájékozatlan.

2012. okt. 14. 11:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Jól írják a többiek. Véletlenül se vállald el. Olyan nincs, hogy a kezes "eldöntheti", hogy akar-e fizetni. Azt döntheti el, hogy elmegy-e a kezesnek, de ha igen, akkor bármi van, fizet min a katonatiszt!

És azt is jól írták, hogy az adósság attól még kamatostól fennmarad, hogy elviszik a kocsit, messze nem szűnik meg. Ha pedig az adós nem akar/nem tud fizetni, akkor a kezest veszik elő...

2012. okt. 14. 14:55
 5/5 anonim ***** válasza:

"Azt mondja, ha nem tudja fizetni, akkor én eldönthetem, fizetem-e tovább, ha nem, akkor viszik a kocsit, az én jövedelmemhez nem nyúlnak."

Nem. A kezesség nem ezt jelenti.

[link]

2012. okt. 14. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!