Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » CIB Bank kérdések, magán...

CIB Bank kérdések, magán vélemény?

Figyelt kérdés

Számlát kellett nyitnom, CIB Bank-ot választottam. Megdöbbentem, mivel eddig csak külföldön volt bankszámlám(ott éltem), haza jöttem, eddig is tudtam hogy mocskos tolvaj a bank, de így szembesülve.

Havi számlavezetési díj: 403 Ft

Bankkártya éves díj: 3633 Ft akciósan(eredetileg 6079 Ft)

Internet Bank SMS díj: 53 Ft

Egyenleg lekérdezés: 54 Ft

Számlacsomag módosítás díj: 1041 Ft

ATM készpénzfelvétel: 321 Ft

Ez alap hangon havi ezer forintot jelent. Ezt kb. 800 forintra letudom tornázni a későbbiekben csomag váltással ami szintén ezer forint lesz.

Ugyanez Angliában nekem 0 forint volt a kezdetektől. Bárhol, bármelyik banknál felvehettem pénzt, bármennyiszer, nem volt havi díja, kártya ingyenes, internetbank szintén, zéró semmibe sem került semmi.

Egyáltalán tudja-e azt valaki, ha a banki pénztárban veszek fel pénzt, akkor érvényes az a 321 Ft?

Mennyi egyáltalán a tranzakciós illeték, hány %? Tegyük fel, ha 600 ezret szeretnék kivenni?

Nevetségesnek tartom, hogy egy számla nyitás Magyarországon ennyi fejfájást okozzon.

Gyakorlatilag a semmire havonta odavágok a banknak ezer forintot.

2013. júl. 31. 03:36
 1/9 anonim ***** válasza:
52%

Elég sok kérdés merült itt fel, csak pár dologra reagálnék.

ha pénztárban veszed fel a pénzt, akkor felejtsd el a 321 forintot mert az a saját ATM használatra vonatkozik. Idegen ATM-nél még jobb, az 500 forint. A pénztári pénzfelvétel még ennél is drágább, van egy alapdíj plusz arra megy rá egy bizonyos százalék. Szóval a fent említett összeg esetében ez több ezer forintot jelent.

Az általad kifogásolt feltételek csak rosszabbak lesznek, ugyanis október 1-től lépnek életbe az új kondíciók, amik reagálnak a mostani tranzakciós illeték emelésre. Tehát ennél már csak rosszabb lesz. Pont ma vagy holnap teszik közzé az új feltételeket a CIB-nél.

Az meg, hogy havonta egy ezresed megy el a semmire, egyáltalán nem meglepő dolog. Inkább az a meglepő, hogy te azt gondolod, hogy a bankban ingyen kellene neked biztosítania mindent. Sajnos ez nem így van. Lehet, hogy Nagy-Britanniában ki tudják gazdálkodni, hogy neked ingyen legyen, de itt nem. Persze lehet vitatni, hogy mennyire reálisak ezek a díjak, mert nyilván irreális, hogy a saját pénzedhez csak pénzért juthatsz hozzá, stb...

Mindenesetre ez egy szolgáltatás aminek a fenntartása pénzt igényel még akkor is, ha látszólag semmit sem nyújtanak érte. Ezen nincs mit kiakadni.

És ha azt gondolod, hogy van ennél jobb bank, akkor tévedsz. Az egyes tételek eltérőek lehetnek, de összességében mindenhol lehúznak, akármilyen vonzóan is hangzanak bizonyos reklámok. Például az AXA bank ajánlata jól hangzik, de szinte 0 darab fiókjuk van az országban, így az ügyintézés nehézkes.

2013. júl. 31. 09:00
 2/9 anonim ***** válasza:

A tranzakciós illetékről:

Alapból ez a bankokat terheli, nem téged. Így te pénzfelvételkor / átutaláskor a kondíciókban megadott díjat fizeted, amibe már ez a díj szépen be van építve, vagyis azon felül már nem kell plusz ezrelékeket fizetned.

Ha meg szeretnéd tudni, a te banki szokásaidhoz melyik a legmegfelelőbb bank, használhatod pl. a [link] Számlacsomag-kalkulátorát.

De ahogy előttem is elhangozott, sokkal jobb nem lesz. (Esetleg ha viszonylag magas a jövedelmed, akkor szokás kedvezményeket adni.)

2013. júl. 31. 10:29
 3/9 anonim ***** válasza:

első vagyok megint

közben közzétette a CIB az októbertől érvényes új feltételeket

persze minden drágul, de a "kedvencem" hogy a saját ATM-ből való pénzfelvétel 319 forintról 519 forintra emelkedik. Ez több mint 60 százalékos emelés. A bank saját üzemeltetésű ATM-jeiről van szó. Elképesztő.

Egyéb belföldi ATM használata 799 forint / alkalom. No comment!

2013. aug. 1. 20:50
 4/9 A kérdező kommentje:

Te jó ég, hol lehet megnézni ezt az új kondíció listát?

Ezen a héten nyitottam, mert sokan ajánlották, de ha minden más is fel ment, akkor valószínűleg én leszek a legrövidebb életű ügyfelük.

2013. aug. 1. 23:44
 5/9 A kérdező kommentje:

Elnézést a duplázásért, de szerintetek ha van egy nagyobb összegem(2 millió forint) érdemes egyáltalán mindet berakni a bankba? Ha kell valamire nagyobb összeg, kocsi, albérlet, hirtelen kiadások, akkor nyilván a banki pénztárból tudnám kivenni, de mennyit vennének le?

Tudom kicsit furákat kérdezek, de mint írtam eddig csak angliai bankokkal vannak tapasztalataim.

2013. aug. 1. 23:49
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

ha bankfiókban akarod kivenni a pénzed akkor: alapdíj 940 Ft + a kivett összeg 1,07 százaléka.

2 milla esetén ez durván 22 ezer forint kezelési költséget jelent.

Berakni díjmentesen lehet, de kivenni szopás...

2013. aug. 2. 00:04
 7/9 A kérdező kommentje:
A pénzem legjobb helyen lesz a zsebemben ezek után.
2013. aug. 2. 00:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Kerdezo neharagudj, de kerdezhetek én is a kérdésed alatt? Annyira horror összegeket levonnak havonta a mi otp-s szamlankrol is már most,hogy nem is tudom mit kellene csinálni. Mi lesz akkor októbertol! A férjem ausztriában dolgozik és az otpben a deviza szamlankra jön a fizetése. Onnan minden hónapban át kell raknom valamennyit a forint számlára,hogy atutalhassam a rezsit és a kiadasainkat,mert a devizáról csak otp számlára lehet utalni. A forint szamlankrol elvileg ingyenes az utalás,bár már nem mert tranzakciós adót,vagy nem tudom a pontos nevét már most is vonnak. Gondolkodtunk,h nyitunk ausztriában számlát,csak akkor annak lenne magas az átutalási összege,mire kifizetnem a rezsi számlákat,meg ha pénzt kellene itthon levennem.Szerintetek hogyan lenne jobb?
2013. aug. 2. 08:40
 9/9 A kérdező kommentje:

Csak egész nyugodtan.

Faterom is Ausztriába dolgozik, és mivel közel a Szlovák határhoz laknak, Szlovákiába nyitott számlaszámot, és oda utalják neki a pénzt euróban. Rezsit, számlákat csekken a postán fizetik be, nem szeretik a banki átutalást.

Minden nagyon kedvező a banknál, pontos adatokat nem tudok mondani, de jóval kedvezőbb, mint itthon bármelyik bank.

Szerintem a te esetedben a legjobb megoldás, legalábbis én így tenném, kivennék egy nagyobb összeget, beváltanám forintba, és ebből fizetném postán a csekkeket.

Ha van hiteletek, akkor meg egy kedvező számlát nyitni valamelyik banknál, vagy maradni ott ahol vagytok, és csak kiszámolni, hogy x hónapban kb. ennyit vonnak le, vagyis ennyivel kell fizetni a hitelt, és felraknátok fél évre elegendő pénzt. Nem hinném, hogy ha kártyával, vagy pénztárból vennétek ki Ausztriába pénzt, olyannyira sokat vonnának. Az utalás az már más kérdés. Nekem Angliából 200 fontra 10 fontot von le, + még az itthoni bank is.

2013. aug. 2. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!