Melyik diák bankszámlacsomagot ajánljátok?
14 éves vagyok, nem nagy pénzeket tennék fel rá, neten ritkán rendelnék dolgokat, sms-t sem használnám gyakran. Amik inkább fontosabbak, az a készpénzfelvétel és a bankkártya használata a boltokban. Ezek jól jöhetnek hogyha éppen nincs nálam pénz, mert ilyen előfordul. (és mivel elég messze lakom a sulimtól, ez "végzetes" is lehet.) A havidíj se legyen sok ha lehet, mert a zsebpénzemből kell minden költségét fedeznem.
Szóval ezek a szempontjaim.
A szóba jöhető bankok honlapját már megnéztem, de egyáltalán nem tudok kiigazodni rajtuk. Nem beszélve arról, hogy csúsztatnak össze-vissza. Pl. a BudapestBanknál oda volt írva hogy havonta 2 készpénzfelvétel díjmentes, de az apróbetűs részbe pedig be volt írva hogy 6000 Ft feletti vásárlás esetén. A többi... mind kínai.
Szóval mondjatok lécci egy jó diák bankszámlacsomagot! Köszi előre is!!
a-a. Beleolvastam az apróbetűs részbe... Tessék, itt van.
Havidíjmentes számlavezetés*
*A Play plusz folyószámlacsomag fenntartásának feltétele, hogy az ügyfél havi rendszerességgel a jövedelmét, de legalább 120.000 Ft összegű jóváírást a BB-s számlájára utalja.Amennyiben adott elszámolási időszakban nem érkezik a bankszámlára a rendszeres jövedelem, a Bank az adott időszakra a mindenkori bruttó minimálbér 1.4%-nak megfelelő korrekciós díjat számít fel.
Ezt az utolsó mondatot nem értettem, de közel sincs 120.000 Ft-om, sem jövedelmem, szóval ez nem lesz jó.
1. vagyok
Akkor jó a sima Play is.
Eddig Universo diákszámla volt, ebből lett most a Play számlacsomag. Én tökéletesen elégedett vagyok vele.
Havi 2 kp.felvétel ingyenes (illetve csak a tranzakciós adót kell kifizetned, de azt kb. mindenhol) BB-os automatából. A bankkártyás fizetés pedig full ingyenes (itt nem hárítják át az adót). És nincs számlavezetési díj sem.
Ez a leírtak alapján pont ideális neked.
"Pl. a BudapestBanknál oda volt írva hogy havonta 2 készpénzfelvétel díjmentes, de az apróbetűs részbe pedig be volt írva hogy 6000 Ft feletti vásárlás esetén"
Ezt félreértetted. Amit odaírtak, az azt jelenti, hogy a készpénzfelvétel baki díját visszatérítik, de a tranzakciós adót nem. Tehát lényegében neked a kp.felvétel után csak a tranzakciós adót számolják fel.
Az Erste Banknál 1 ingyenes készpénzfelvétel van, de az nem tranzakiós adós "ingyenes", hanem ingyenes.
Az Erste a legjobb a díjak tekintetében, csak rá kell nézni erre az összehasonlító táblázatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!