Megtörténhet, hogy az állam elveszi a banki betétem vagy egyéb módon nem kapom meg a takarékban tartott pénzem?
Nanana!
Az ÁLLAM biztosítja bankcsőd esetén a bankbetéteket addig!
Orbán egyszer már megtette ezt a magánnyugdíjpénztárakkal, ha egyszer elgurul a gyógyszere akkor államérdekre hivatkozva minden további nélkül megtehetné, hogy befagyasztja a bankbetéteket is (mint pl. Cipruson történt nem is olyan régen..)
Ha a bankod csődbemegy , akkor az ORSZÁGOS BETÉTBIZTOSÍTÁSI ALAP megtéríti a károdat ( mármint ha vann benn elég pénz ).
Államcsőd , vagy valamilyen különadó esetén viszont elveszítheted a pénzedet.Nemrégiben Cipruson teljesen legálisan " ellopták " ( megadóztatták ) a külföldi bankbetéteket , tehát van példa a bankbetétek elvételére.
Egyébként sok kamatot amúgy sem kapsz , ha levonod a kamatadót és a készpénzfelvételi illetéket , kiderül , hogy az inflációhoz képest reálértéken fogy a pénzed.
Tehát a válasz : igen megtörténhet , de tovább mennék ennél , szerintem a következő 15-20 évben Magyarországon egyszer meg is fog történni , valamilyen formában ...
OBA csak akkor téríti meg a károd, ha
- volt szerződése vele a banknak
- és csak meghatározott plafonig ( régen 1 millióig 100% volt, azután kevesebb, és meg van határozva, hogy egy banknak maximum hány milliót térít)
Minden hitelintézet kötelezően OBA tag és 100.000 EUR a határ egységesen bankonként.
Üdv,
Biztosítás ide, unió oda, jog amoda, minden megtörténhet
(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
(Bal felől üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek.
ismerős?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!