Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ilyenkor mégis hogyan kéne...

Ilyenkor mégis hogyan kéne fizetni a tartozást?

Figyelt kérdés
Édesanyám meghalt, maradt egy Hiteltartozás a számláján. Öcsém és én is tanulók vagyunk, nulla jövedelemmel. Ilyenkor nincs lehetőség arra, hogy ne keljen fizetni? Vagy arra hogy esetleg részletekben?
2013. júl. 3. 10:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Örökségről le lehet mondani. Így nem öröklitek a hitelét, de mondjuk a pozitív örökséget sem. Apukátok hol van, árvaságiból nem megoldható?
2013. júl. 3. 10:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Már örököltünk némi pénzt de arra szükség van. Apánk szarik a fejünkre, de hát ez nem meglepő dolog.
2013. júl. 3. 10:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Először is őszinte részvétem.

Ahogy az előző is írta, le lehet mondani az örökségről, és akkor nem öröklitek a hitelt.

Ha már késő, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot a hitelintézettel, ahol a tartozás van, hogy halál esetén van-e náluk rá lehetőség, hogy a tartozás összegét elengedjék. Bár ebben az esetben is fizetni kell valamennyit, mert az elengedett összeg adóköteles lesz, és azt kell megfizetni utána, az elengedést követő negyedévben, vagy valahogy így.

2013. júl. 3. 10:51
 4/5 anonim ***** válasza:

olyan nincs, hogy a pozitív örökség (a pénz) kell, a negatív (az adósság) viszont nem

vagy mindkettő vagy egyik sem

ha több az adósság, akkor le kell mondani a pénzről is

ha meg a pénz több, akkor abból kell kigazdálkodni az adósságot

2013. júl. 3. 11:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Jah kérlek, a pénzre mindenkinek szüksége van, a banknak is. Ez nem így működik, hogy nekem kell a pénz az adósságot meg nem fizetem...
2013. júl. 3. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!