Ilyenkor mégis hogyan kéne fizetni a tartozást?
Figyelt kérdés
Édesanyám meghalt, maradt egy Hiteltartozás a számláján. Öcsém és én is tanulók vagyunk, nulla jövedelemmel. Ilyenkor nincs lehetőség arra, hogy ne keljen fizetni? Vagy arra hogy esetleg részletekben?2013. júl. 3. 10:42
1/5 anonim válasza:
Örökségről le lehet mondani. Így nem öröklitek a hitelét, de mondjuk a pozitív örökséget sem. Apukátok hol van, árvaságiból nem megoldható?
2/5 A kérdező kommentje:
Már örököltünk némi pénzt de arra szükség van. Apánk szarik a fejünkre, de hát ez nem meglepő dolog.
2013. júl. 3. 10:48
3/5 anonim válasza:
Először is őszinte részvétem.
Ahogy az előző is írta, le lehet mondani az örökségről, és akkor nem öröklitek a hitelt.
Ha már késő, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot a hitelintézettel, ahol a tartozás van, hogy halál esetén van-e náluk rá lehetőség, hogy a tartozás összegét elengedjék. Bár ebben az esetben is fizetni kell valamennyit, mert az elengedett összeg adóköteles lesz, és azt kell megfizetni utána, az elengedést követő negyedévben, vagy valahogy így.
4/5 anonim válasza:
olyan nincs, hogy a pozitív örökség (a pénz) kell, a negatív (az adósság) viszont nem
vagy mindkettő vagy egyik sem
ha több az adósság, akkor le kell mondani a pénzről is
ha meg a pénz több, akkor abból kell kigazdálkodni az adósságot
5/5 anonim válasza:
Jah kérlek, a pénzre mindenkinek szüksége van, a banknak is. Ez nem így működik, hogy nekem kell a pénz az adósságot meg nem fizetem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!