Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 1. Steam-en akarok vásárolni...

1. Steam-en akarok vásárolni és van egy First name meg egy Last name, de a kártyámon a 3. nevem is szerepel. Akkor az most kihagyható?

Figyelt kérdés
A másik kérdésem, hogy elég tudnom valakinek a kártyaszámát, lejáratát és kódját, valamint a nevét és fizethetek is vele anélkül, hogy ő tudna róla(max az értesítőből)? Mert ez ugye mind rajta van a kártyán. Ez komoly?

2013. júl. 2. 12:52
 1/7 anonim ***** válasza:

A második keresztnevet nem feltétlenül kell megadnod - viszont érdemes, ha a kártyán is szerepel.

A kártyára meg igaz, amit mondtál, alapvetően ezeket az információkat csak akkor tudod, ha nálad van a kártya. Ha pedig megkapja az értesítőt, akkor betelefonálhat a bank, és letiltják a tranzakciót, vagy kártéritik.

2013. júl. 2. 13:37
 2/7 A kérdező kommentje:

értem csak ugye nincs ott egy 3. rublika a 3. névhez.

De azért az durva, megnézi bárki a kártyámat és már tud vele fizetni, és mire a bank reagál, addigra a "szerencsés" már kézbe is kapta, amit vett. A kártérítés meg hát nem igen hiszek benne. Ennyi erővel veszek valamit, megvárom, míg megkapom és utána bekamuzom, hogy nem én voltam és visszakapnám a pénzt.

Igazat megvallva nem rég lett juniorom, szoval még ismerkedek ezzel a rendszerrel, de ebbe így belegondolva elég sebezhetőnek érzem magam.

2013. júl. 2. 21:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Pedig de, így működik, de azért nem ilyen vészes a helyzet: nem minden kártyával lehet a neten vásárolni (csak a dombornyomottal vagy a külön netes vásárlásra kiadottakkal). Másfelől meg pont ezért nem szabad kiadni a kezedből a kártyát - én személy szerint külön kártyát használok a netes vásárlásokra, másfelől nem adom ki a kezemből a kártyát, minden helyen én húzom le a kártyát.

A kártérítés pedig valós dolog, sokan nem tudják, de a kártyatársaságok elszámolása úgy néz ki, hogy ha a kártyával megvásárolt terméket nem kapja kézhez a vásárló (legyen az netes vásárlás, akár bolti), akkor a kártyatársaságok (és nem a bankok!) vissza tudják vonni a kifizetést - ugyanez vonatkozik arra is, ha kártyával való visszaélés történik.

Amúgy az ötlet, amit leírsz (kifizeted, megkapod, bejelented) pont ugyanaz, mintha kivennéd a pénzed a bankból, majd feljelentést teszel, hogy téged kiraboltak, közben meg otthon ott van a dunyhában a pénz. Nem jó ebbe az irányba elmenni.

2013. júl. 3. 13:04
 4/7 anonim ***** válasza:
A keresztnévhez meg: a második rubrikába írd be mind a kettőt, mert mind a kettő a keresztneved.
2013. júl. 3. 13:04
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm nagyon jó válasz. Egyébként még annyi lenne a kérdésem, hogy a kártyám még nincs aktiválva, mert még egyszer sem használtam. Lehet, hogy ez miatt nem működik még a netes vásárlás vele?
2013. júl. 4. 12:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, pont ez a lényege az aktiválásnak.
2013. júl. 4. 13:30
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2013. júl. 4. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!