Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Jártatok már a Banki Hitel...

Jártatok már a Banki Hitel Károsultak Egyesületénél? A mi házunkat november végén fogják árverezni (ma kaptam a levelet erről) és arra gondoltam hogy ők talán tudának segíteni hogy maradhassunk.

Figyelt kérdés
Vagy szerintetek jobban járnánk ha eladnánk mi az ingatlant?Csak albérletbe tudnánk menni, nincs önerőnk és hitel se kapnánk sehol. Várom a véleményeket, tapasztalatokat.
2009. okt. 14. 08:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sztem fizessetek.

nem sokat, egy havi részletet.

Ha ezt hivatalosan, a végrehajtóval egyeztetve teszitek, az fizetési hajlandóságnak minősül, és így a végrehajtási eljárást leállítja.

Ha ezután nem fizettek megint, akkor új eljárást kell indítani ellenetek. Ez persze megint 30 nap, stb stb.

Így húzhatjátok az időt.

ennek csak akkor van értelme, ha van remény arra, h előbb utóbb megint hitelképessé váltok.

Ha erre nincs remény, akkor adjátok el, és irány az albérlet.

Btw: az albérletben is fizetni kell. Azt vajon tudjátok majd vállalni?

2009. okt. 14. 09:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja sztem is próbáljatok meg fizetni amennyit csak sikerül...

Közben meg áruljátok az ingatlant, hátha sikerül jobb árat kapni érte, esetleg ki is adhatnátok egy részét ha akkora az is egy bevétel...

Ha van gyerek is akkor sztem csak nem raknak már ki titeket karácsony előtt...

2009. okt. 15. 16:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Albérlet helyett vmi vidéki ház nem jöhetne szóba ha eladjátok?

Tatabányán és Veszprém környékén már meglepöen olcsó házak vannak, de Bicskén is láttam 40 nm es nyaralót 3 millióért...

2009. okt. 15. 16:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Egy ismerősünk járt ugyanígy, bár ő még azelőtt eladta a házat, hogy kiírták volna árverésre, aztán a kapott összegből vett egy kis lakást, a maradékot meg betette bankba, abból fizetgeti a hitelt, amíg nem lesz annyi a jövedelme, hogy abból is simán megy.
2009. okt. 21. 15:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Hogy tudta úgy eladni, ha jelzálogjog volt rajta??
2009. okt. 21. 16:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem volt a házon jelzálogjog, csak mivel nagyösszegű hitele volt (nem lakáshitel), amit másképp nem tudott volna fizetni, nagy valószínűséggel a házra terhelték volna, és ő ezt nem akarta megvárni.
2009. okt. 21. 17:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Úgy is el lehet adni egyházat, hogy jelzálog van rajta. A leendő tulaj papírin átveszi, vagy szerződésben kikötitek, hogy a vételárból, te kifizeted és kész.
2009. okt. 22. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!