Bukhatom a házamat, és a területem?
Figyelt kérdés
Van egy nagy 3000 nm osztott telek, a tulajdoni lapon 2 személy van 40/60% résszel. Én a 40% részből vettem egy 300 nm részt, de nem kerülhettem fél a tulajdoni lapra, mert akitől vettem van 5 m ft otp tartozása, így ajándékozási szerződést írtunk a térképszelvényen megjelölt részről 100000 ft értékben meghatározva. (földmérő volt kimérni a részem, ügyvéd előtt csináltuk az egészet.) Az én részemen kiépítettem a villanyhálózatot, van saját villanyoszlopom, mérőórám, van saját vízművem, és 2 m ftból építettem egy 70 nm házat. Az a gyanúm, hogy a szomszédom nem fizeti a hitelét (neki egy kb 10 m ft értékű 6 szobás emeletes háza van, annak a felépítéséhez kellett 5 m ft),ha végrehajtás alá kerül, vagy el kell adnia, akkor velem mi lesz? Az ajandékozási szerződést csak úgy lehet megszüntetni, ha mindkét fél felmondja, de én nyilván nem szeretném. Az lenne a legjobb, ha felkerülnék én is a tulajdoni lapra x részben tulajdonosként, és lehetne külön /c helyrajzi számom is, de amíg a szomszédnak hitele van, ezt nem lehet.2013. jún. 15. 18:53
1/3 A kérdező kommentje:
Meg az én házamnak sincsenek rendesen papírjai, pár emberrel építettük, de még most sincs kész teljesen, most pl kitaláltam, hogy a zuhanyt lecseréltem sarok kádra, és építek a ház elé egy 7x3m fedett teraszt. (már az alapja kész is) Amikor megvettem a területet, a térképszelvényen bejelöltem az alapját, így szerepel rajta, hogy ott áll egy épület (akkor meg nem állt) de így kategorizálva nincs, hogy pl lakóház udvar stb.
2013. jún. 15. 19:04
2/3 anonim válasza:
Az a baj, hogy nem a szomszédnak van hitele, hanem a tulajnak. De ott egy senki vagy, akinek van egy papírja, ami létre se jöhetett volna. Bukhatsz mindent, és a jóhiszeműséged kihasználása miatt perelheted a "szomszédot" hogy kártalanítson. (esélyed kb nulla) Ha a tulajdoni lapon nem szerepel a neved, még a tárgyalásra se leszel meghívva, ahol viszi valaki a területet. Te meg nézhetsz...
3/3 anonim válasza:
Az ügyvéd, aki az ajándékozási szerződést csinálta a helyzet kulcsa. Tőle kérdezz és ne itt. MI nem ismerjük az ajándékozási szerződést. És azt sem tudjuk miért nem kerültél be a tul. lapra.
Lehet, hogy az ügyvéd sem volt a helyzet magaslatán?!? Remélem ez a Te ügyvéded volt és nem az ajándékozóé! Ha az ajándékozó ügyvédje volt, akkor nem a Te oldaladon áll(t). Keress inkább egy másik ügyvédet, aki a Te érdekeidet képviseli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!