Hitellel terhelt kocsimat lenyúlta, mit tegyek?
Pár hónapja ügyvédi papírral odaadtam a kocsimat egy illetőnek. Nem fizette a részleteket,a gyorshajtásért nekem,autópálya matricáért sorba jöttek a büntetések.
Most ott tartunk,hogy hiába ígért fűt-fát,egy ideje semmi hír,eltünt a kocsimmal együtt.
A kérdésem,hogy ilyenkor mi tudok tenni? Feljelenthetem vagy pedig engem büntetnek meg és én járok rosszabbul,mivel nem adhattam volna oda? Mit kaphat ő és mit kaphatok én?(légyszi ne azt írjátok,hogy nem kellett volna ebbe belemennem,mert utólag ezt már én is tudom!!!!!!!)
Attól félek,hogy mivel hitellel terhelt a kocsi,ha feljelentem és elindul a lavina,akkor még engem büntetnek majd meg nem kevés pénzzel(a bank beperel,stb)mert elvileg nem adhattam volna oda. Ez az egy,ami még visszatart...:(
Szerintetek?
A kérdést nagyban befolyásolja, hogy mi szerepel az ügyvédi papírban. Mire szerződtetek?
Amúgy te rosszul nem fogsz járni, mert legrosszabb esetben is semmis a szerződés, azaz vissza kell állítani az eredeti állapotot.
De ha elárulod, hogy mire szerződtetek ügyvéd előtt, akkor többet tudok válaszolni.
A szerződésben benne van az,hogy bizonyos összegért bérli tőlem,mindent ő fizet(baleset,traffipax,büntetések,havi részlet,stb) és június 30.ig visszaszolgáltatja részemre az autót,ellenkező esetben naponta 5000Ft-ot kell fizetnie addig,amíg vissza nem hozza.
Az ügyvéd viszont mossa kezeit,hogy előre figyelmeztetett minket,rosszul fogunk járni,mivel állítólag lízingelt a kocsim(pedig a forgalmiban az én nevem van)és ilyen esetben kár feljelentést tennem,mert engem fognak megbüntetni,mert nem adhattam volna oda...
Mitévő legyek?
Már fél misi a kár és a kocsim sincs sehol...:(
Ha tulajdonos vagy, és nincs kikötve a bérbeadás tilalma, akkor a szerződés él, és az alapján követelhetsz.
Ha tulajdonos vagy, és ki van kötve a bérbeadás tilalma, akkor a szerződésed semmis, és a gépjárművet vissza kell szolgáltatni, viszont minden addigi kárt köteles vagy viselni.
Ha nem vagy tulajdonos, akkor a szerződésed semmis, és a gépjárművet vissza kell szolgáltatni, viszont az addigi kárt köteles vagy viselni.
Tehát amit tehetsz, hogy lépsz vagy az eredeti állapot visszaállítása ügyében, vagy pedig a követelésed érvényesítése ügyében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!