Kihez vagy hova kellene fordulni ha magánszemélytől szeretnék pénzt kölcsön kérni?! Uzsorások is szoba jöhetnének de csak olyan aki hajlandó 1milliót adni 6hónapra!
Konkrétan van ismerősöm, aki úgy járt mint te, csak ő tudta, hogy nem fizet, és 3, azaz három felszólítást kapott még a Diákhitel Zrt-től, minekutána jött egy negyedik levél is azzal, hogy na, akkor a szerződést felbontják, és átadják az ügyet az illetékes szerveknek.
Ezek szerint a leveleket sem kaptad meg, biztos vki másnak a hibájából történhetett ez is, ugye?
Ne legyenek illúzióid, a Diákhitel nem szeretetszolgálat, - meg úgy általában véve egyik hitel sem - de nekik az az érdekük, hogy fizess, lehetőleg minél hosszabb időn át (minél kisebb törlesztővel), úgyhogy ha abbahagyod a törlesztést, biztosan figyelmeztetnek postai úton, emailben, de talán telefonon is, mielőtt jogi útra terelik a dolgot. Úgyhogy az, hogy az OTP egy elégtelen számlaegyenleg miatt megszüntette az állandó utalási megbízásodat, és emiatt aztán már csak arról értesültél, hogy behajtást kezdeményeztek ellened ordas nagy kamu.
Így hát továbbra sem meglepő, hogy nem akar neked adni senki egy milliót.
Tudod, van egy régi bölcsesség, segíteni csak annak lehet, aki engedi...és ez igaz olyan értelemben is, hogy segíteni csak annak lehet, aki fel tudja fogni, hogy mi segítség, és mi nem.
Kezdjük ott, hogy előbb fejezd be a kamuzást, aztán folytassuk azzal, hogy ha tényleg pénz kell, ne egy anonim fórumon próbálj tanácsot kérni, és végül fejezzük be azzal, hogy már némelyik banki hitel is felér a mai gazdasági helyzetben egy öngyilkossággal, de ha szerinted egy uzsora kölcsön segítség lenne, ne csodálkozz, hogy senki nem akar segíteni. Ez inkább dícséret a magyar közösségre nézve, mint negatívum.
Nézz körül az üzlet és pénzügyek topicban alaposabban, sokan vannak, akik értelmesen, normálisan és hihetően (!) megfogalmazzák a helyzetüket, és többnyire ők is azt a választ kapják, hogy ha lehet, oldják meg hitel nélkül, de kapnak konkrét tippeket is, ha tényleg nincs más mód.
A te storyd ezer sebből vérzik, továbbá flegma vagy, de az írásaid alapján még ostoba is, úgyhogy szerintem a többi válaszolóval egyetemben van egy olyan kis gondunk itt, hogy igazából azt nem értjük, hogy mi a jó büdös francot akarsz te tulajdonképpen?
Jut eszembe, van egy nép aki állítólag nagyon szeret kölcsönöket osztogatni, akár még uzsorára is, de ebbe szerintem még ők sem mennének, bele, mondjuk, írhatnál egy kicsit bővebben, a terveidről, mert ez alapján senki nem fog "segíteni".
u.i. nem akarok senkit megsérteni félre ne értsetek.....
Én leírom a lehetőségeket, de én is azt javaslom, hogy inkább oldd meg hitel nélkül, mert csak bukhatsz rajta.
1. Bankok, takarékok stb, gondolom egyértelmű, hogy kilőve.
2. Magánszemélyek, akik nem "hivatásos" uzsorások: túl nagy a rizikó, az általad ígért "befektetés", kb. olyan esélyekkel kecsegtet, mintha a casinóban feltolnának 1M-t a pirosra...
3. Bizonyos mentalitással (szándékosan nem írok népcsoportot) megoldható, ha papíron(!) 2-4M-t vesz anyukád (és nem te), amennyiben van egy olyan ingatlanja, ami 8-10M-ért bármikor eladható. Így ha esetleg "probléma" lenne, akkor is megtérülne kamatostól a befektetés.
4. A másik népcsoporthoz tartozó uzsorások havi(!!!) 50-100%-ra adnak, és nem érdekli őket miből fizeted vissza. Ha akadékoskodsz, akkor lesz pár törött csontod, leégett lakhelyed és miután kisemmiztek, a végén eladnak egy tanyára csicskának, ahol szó szerint egy disznóólban fogsz lakni életed végéig.
Szerintem, gondold át még egyszer a dolgot.
Megfejtettem a kérdést! Néhány új ruha, egy kis repülőút, szállodai szobafoglalás = durván 1m-ás költség!
Pár hónap "munka" és néhány arab sejk után a profitból minden kölcsön kifizetésre kerül fél éven belül!
Mit nem lehet ezen érteni? Miért kell kételkedni? Miért nem lehet 1m-al kisegíteni? Miért ilyen a társadalom? Erre miért nem ad a kormány támogatást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!