Rémuralom kérdése:
Mire jó a hitelkártya?
Figyelt kérdés
Azt hiszem, értem a működését, de egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mire jó ez annak, aki igényli. Valaki esetleg tudja?2013. jún. 3. 18:46
1/8 anonim válasza:
Arra jó, hogy a bank pénzét költöd, és ha időben visszafizeted, akkor nyersz rajta kamatot és visszatérítést.
2/8 anonim válasza:
Én mindent hitelkártyával fizetek, mindig időben "törlesztek", így kb. 40.000 Ft-t kapok egy évben ezért.
3/8 anonim válasza:
A hitelkártya, ha jól van használva, akkor jó dolog. USA-ban élek, itt enélkül nem is lehet létezni. Errefelé mindenek felett áll a credit history, így amíg nincs hitelkártyád, amit időben törlesztesz, más hitelt sem vehetsz fel. Ha időben törlesztesz, akkor kamatmentes, ráadásul jó adósnak minősülsz, így gyakorlatilag bármilyen műszaki cikket megkapsz kamatmentes részletre. Ezért van itt mindenkinek Apple cucca. Magyarországon ilyen előnye nincsen a hitelkártyának, de ha okosan csinálod, akkor jó dolog.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de még mindig nem értem teljesen. Miből jön össze az a 40 ezer forint plusz?
2013. jún. 3. 19:32
5/8 anonim válasza:
Minden vásárlás után visszakapsz 1-4%-ot, ha minden szabályt betartasz.
6/8 anonim válasza:
Egyrészt abból, hogy ha teszem azt te 200e forintot költesz havonta (egyszerűség kedvéért minden hónap elsején) akkor a havi kamatodat elveszted ( ~0,5%, azaz 1000 ft ). Ez ugye évente 12,000 ft. Ha a bank pénzével teszed ezt a saját pénzed addig kamatozik.
Illetve ha pl. X hónapig mindig időben törlesztesz, akkor sok helyen kapsz prémiumokat, például az összes vásárlásod értékének bizonyos %-át. Ha mondjuk 2,400e forintért vásárolsz évente és ennek visszakapod az 1%-át az már nem rossz, 24,000 ft. ( +12,000 a kamatok), tehát összesen 36e évente.
7/8 anonim válasza:
Aztán 1x csak felmondanak neked, és borul a kártyavár a nyakadba...
8/8 anonim válasza:
arra jo hogy tonkre tegyenek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!