Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Külföldön dolgozom, nyáron...

Külföldön dolgozom, nyáron megyek haza, hol érdemes a pénzemet forintba átváltani majd?

Figyelt kérdés
Ha ez fontos, akkor Londonban dolgozom, Lloyds TSB-nél van bankszámlám.

2013. máj. 29. 15:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Pénzváltóknál jobban jársz, mintha bemész bankba.
2013. máj. 29. 15:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Magyarországon, vagy még itt, Londonban? Vagy ez mindegy?
2013. máj. 29. 15:15
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Szia,

Olyan pénzváltónál ahol lépcsős az árfolyam de azért nézz kőrbe a környékeden. Én soproni vagyok de itt a városban is soxor előfordul 3-4forintos difi. Ami már 1-2eurónál is elég tetemes különbség.

2013. máj. 29. 15:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a legegyszerűbb, ha egy magyar számlára utalod. Megspórolsz egy csomó készpénzkezeléssel járó költséget.
2013. máj. 29. 15:47
 5/6 A kérdező kommentje:

Közben már rájöttem! Én sem bíztam a banki utalásban, hiszen úgy gondoltam, nem csak leveszi a saját jutalékát, de még a spread is ugyanúgy rajta van, mint a váltóknál...de nem.

Az utalási spread 1,2% körül van, és 5000 font alatti összegnél 20font díjat számolnak fel. Így, a majd átutalandó összeg tudatában már kiszámoltam, hogy jobban járok az utalással, arról nem is beszélve, hogy bőven otthon leszek már, mikor megérkezik az utolsó fizetésem, szóval azt úgyis utalnom kellene...tehát hazamegyek, megvárom a fizut és utalok. Aztán meg hátha a forint is gyengül addig :D

2013. jún. 12. 15:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja és itthon diákszámlán van az Erstenél, amivel 1 hónapban 1x ingyenes a kp felv..
2013. jún. 12. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!