Lakáshitelt szeretnénk. Mennyi idő, míg az értékbecslő jön, és felértékeli a házat, aztán fizet a bank, papírmunkák stb? Többi lent.
Ideális esetben 3-4 hét, egyéb esetben több hónap is lehet az alábbi okokból.:
Először teljesíteni kell a hitelkérelem beadásához szükséges feltételeket. (Földhivatal által érkeztetett adásvételi, NAV, OEP igazolások, Munkáltatói igazolás, hitelkérelmi dokumentáció, stb.)
Ezután kimegy a becslő, ami kb megint 4-5 munkanap, mire kiértékeli a bank. Közben zajlik a hitelképesség vizsgálat, az esetleges hiánypótlások, a munkáltató ellenőrzése, majd előírják a szerződéskötési feltételeket.
Ezek teljesítése után mehetsz a bankba szerződni, majd közjegyzőhöz és a Földhivatalba és még lakásbiztosítást is kell közben kötni.
Ezután jönnek a folyósítási feltételek, tehát rengeteg papírmunka, rohangálás, aminek a java részét Te csinálod, így rajtad is áll, mit mennyi idő alatt oldasz meg.
(Ezt az egészet szokták a hiteligénylők közvetítőre bízni, mert ő ért hozzá, mit mikor kell csinálni és miért és ezáltal gyorsabban, olajozottabban mennek az ügyek.)
a hitel átfutási ideje 4-6 hét.
Általában 30 nap alatt a teljes hitelügyintézés lezajlik.
Név nélkül az egyik bankhoz adtam be egy ügyfélnek a hitelét. rendkívül pesszimista volt,mert kollegája ugyanennél a banknál intézte 1-2 hónapja az igénylést. Több,mint 3 hónapig húzták a folyamatot, hetente kértek be hiánypótlást stb.
Az ügyfelem hitele beadástól folyósításig 2 hét alatt lett meg (13-án adtam be és 30-án folyósították, közben lezajlott a becslés).A bankba egyetlen egyszer mentek be, amikor szerződtek. Semmilyen hiánypótlást nem kértek be, azon kívül amit beadtam.
Az is eltésrő, hogy ügyfelek mennyi ideig gyűjtik a hiteligénylési dokumentációt. Van aki 2 nap alatt beszerez mindent, van aki 2 hétig szedi össze a papírokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!