Autóhitel - legyen vagy ne? Előtörlesztés.
21 éves vagyok, stabil (erről nem nyitnék vitát) helyen végzek legális diákmunkát, havi ~125e forint üti a markomat havonta 95%ban diákmunkából származó jövedelemként. Egy 850e forintos opel corsa c-t szeretnék venni, 24 hónapos hitelre (eredetileg 40 lett volna, de inkább bevállalnám a havi 30 ezres törlesztőt csak gyorsabban legyen vége) OTP - Merkantil hitelt vetetnék fel édesanyámmal, amit neki fizetnék havonta és ő tovább a banknak. Az önerő minimum 213500 forint megvan. Utánaolvastam az aszf-ben, ami szerint előtörlesztés magánszemélyeknek "ingyenes", aminek hatására abban a hónapban amikor hó végére marad több mint 20e forintom a fizumból 10ezerrel többet törlesztenék a következő hónapra (tovább gyorsitandó a dolgokat). Igy tovább, ha 30e marad 20e + lenne a jövő havin.
Más: nyár van, kellemes eredménnyel végeztem az első évem egyetemen, dolgozok és igen türelmetlen vagyok úgy döntöttem hogy megértem egy saját autóra, ami viszont csak hitelre lehetséges (roncsot nem szeretnék venni, de mint olvashattátok nem mercedes vagy társaira pályázok). Úgy érzem hogy a hitelfedezetem az emlitett kritériumokkal 2 éves futamidőre megvan, de úgy döntöttem hogy ehhez megerősitést és/vagy javaslatokat kérek a "köztől". Várható e hogy a (forint) hitel részletei a két év alatt emelkedni fognak és ha igen előreláthatólag megközelitőleg mennyivel? Nem szeretném édesanyámat semmi olyanba belehurcolni ami számára plusz teher, ezért szeretném tisztázni a részleteket-> várom a véleményeteket.
Köszönöm.
Alapvéleményem, hogy olcsóbb kocsit válassz kezdésnek!
A kérdés jelentősen le fog egyszerűsödni.
500e-ig is tudsz találni neked megfelelő kocsit egy 8-12 éves corsa helyett.
Nem kell parázni, a mai modern kocsik közül elfogadhatatlant már nem tudsz venni, a kilométerre figyelj (véleményem szerint 180e km-ig nyugodtan keress), meg arra, hogy milyen állapotban van.
Ilyen kategóriában első kocsinak simán rárepülnék Ford Mondeo, Nissan Almera típusokra 500e-res kerettel.
(benzinest vegyél mindenképp)
hasznaltauto.hu-n keress!
Minél kevesebb a hitel annál jobb!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!