Mibe érdemes "befektetni"?
Van egy kis megtakarított pénzem. Fiatal vagyok, 1-2 évig egyelőre nem lesz rá szükségem biztosan. Jelenleg 2-3 hónapos futamidőkre kötöm le, mindig valami akciósra, de most pl. 3,5% a legjobb is, amit azért kicsit keveslek!
Az OTP-nél vagyok, minden olyan lehetőség érdekelne, amivel nem bukhatok!
Aranyat venni 1-2 évre nem érdemes. Főleg ha valaki a kevéske megtakarítását akarja befektetni. Lehet, hogy amikor éppen kell a pénz, az arany árfolyama olyan mélyzuhanásban lesz, mint az elmúlt időszakban. Aranyat csak nagyon hosszú távra érdemes, és olyanoknak, akiknek sok milliójuk van, és a több lábon állás miatt többféle befektetési formában tartják. Mellette van ingatlan, részvény, kötvény, stb.
Nem akarlak elkeseríteni, de jelenleg a kamatlábat folyamatosan csökkentik, nem fogsz találni olyan befektetést, ami lényegesen több kamatot hoz. Ha Neked 6-7%-ért nem éri meg átvinni másik bankba a pénzed (3,5%-nál csak jobb lehetőség van más bankoknál szerintem), akkor ne is vesztegessed az idődet, mert az állampapírok hozama sem lesz nagyságrendekkel magasabb. Kockázat nélkül nem lehet nagy profitot elérni, ez az aranyszabály.
A neten találsz olyan kalkulátorokat, amelyek összehasonlítják a pénzintézetek ajánlatait, és megtalálhatod a számodra legjobb lehetőséget. Ez minden, amit tehetsz. Minden más lehetőség kockázattal jár.
Gránit Bank is lehetőség.
Én meg a német bankokra szavazok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!