Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen alapon tiltja le az...

Ottoman50 kérdése:

Milyen alapon tiltja le az ügyintéző önkényesen a bankkártyám?

Figyelt kérdés
A bankkártyám eltűnt, ezért felhívtam a bankot azzal, hogy letiltsák, az ügyintéző azt mondta egyelőre csak felfüggesztik, mert a tiltás végleges és pénzbe kerül, ha esetleg megkerül, újabb telefon és visszaaktiválják. A kártya még aznap megkerült, hívtam a bankot, megadtam minden kért adatot és azonosító kódot, az ügyintéző kérdezte, hogy kerülhetett-e rajtam kívül más kezébe a kártya, mosolyogva közöltem, hogy igen került, a "kedves becsületes megtalálóéba". Erre az ügyintéző közli, hogy a kártyát véglegesen letiltotta, mert azt lemásolhatták és később visszaélhetnek vele. Arra már nem kérdezett rá, hogy ki volt a megtaláló.. Ugyanis a 12 éves lányom találta meg, adta a nejem kezébe, majd ő nekem. Minden felháborodásom ellenére a kártyát önkényesen, kérdezés nélkül letiltotta, ezzel napokra, egész hétvégére megbénítva a család életét (tankolás, vásárlás), ráadásul feltehetően a tiltás díját is tőlem vonják le, amit szintén pofátlanságnak tartok. Természetesen a következő munkanapon lezárom a számlám a RFFSN banknál, de aki jártas ebben megmondhatná, hogy a körülmények ismerete és kérdezés nélkül, határozott kérés ellenére joga van egy ügyintézőnek befagyasztani egy család életét nulla forinttal a pénztárcámban??

2013. máj. 4. 19:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
84%

"az ügyintéző kérdezte, hogy kerülhetett-e rajtam kívül más kezébe a kártya"

"a kártyát önkényesen, kérdezés nélkül letiltotta"

2013. máj. 4. 21:24
 12/12 anonim ***** válasza:
80%

A többiek válaszán felül, egy bankkártya, egy emberé. Nem potyára van az, hogy még a boltban sem fizethetsz a feleséged kártyájával, ő sem a tiéddel. Persze ha a másik nincs jelen.

A férjemnek abban a boltban szóvá tették, hogy az én kártyámmal nem fizethet, ahol évek óta vásárlunk szinte napi szinten, és minden eladó, pénztáros ismer bennünket. Csak a pénztáros jóindulatán múlott, hogy nem kellett a férjem után mennem a boltba, hogy ki tudja fizetni a megvásárolandó dolgokat, vagy nem kellett haza jönnie készpénzért.

2013. máj. 5. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!