Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Házastárs esetén mit vihet a...

Házastárs esetén mit vihet a bank?

Figyelt kérdés

Friss házasok vagyunk. Férjemnek van egy nagyobb összegű tartozása,amit nem tudott visszafizetni. Kocsi hitelre van,a ház,minden,az én nevemen.

Hogyan tudják behajtani? Csak a fizetése levonásával? És ha kimegy külföldre? Az ottani fizetéséhez is hozzá tudnak nyúlni?

2009. szept. 27. 14:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Sajnos Én kezes vagyok egy hitelügyletben és úgy alakult hogy a kölcsönt felvevő elég rossz helyzetbe keveredett. Így utána kellett érdeklődnöm, néznem egy csomó mindennek hogy mire számíthatok. Mik lehetnek a kilátásaim. Sok ügyvéd ismerősöm van így elég jól kioktattak ez ügyben. Hát nekem is jobb lenne ha nem lenne szükségem, hogy tudjam ezeket :( De remélem azért neked tudtam segíteni, akkor már megérte :)
2009. okt. 1. 22:08
 12/13 anonim ***** válasza:
Alighanem az előttem szóló is ügyvéd, netán bíró. Abszolút korrektek a válaszok. Kedves kérdező: ENNYI. Illetve egy kiegészítésem van, nem biztos, hogy van végrehajtási egyezményünk minden európaival, mert kettős adóztatási sincs mindenkivel. Vagy együtt tűnnek el szem elől, vagy számolni kell azzal, hogy sírig tart a dolog. Azonban vannak izgalmas részletek: mi alapján adták át a behajtó cégnek, meg kell nézni a szerződést, ÁSZF-et, stb! Ha kiüthető a behajtó, csökken a tartozás rezsije. A késedelmi kamatok, levelezési költségek, stb. összegével is lehet mit kezdeni, stb. stb. lehet faragni a tartozáson, hogy ne emelkedjen az égig. Aztán tárgyalni (nem hagyni, hogy becsapják, egyezkedni, de jogszerű és jó egyezséget aláírni) megegyezni, lezárni, fizetni. Nem menekülni. Vagy menekülni.
2012. dec. 18. 18:48
 13/13 sazarre válasza:
Üdv! Az élettársamnak a Retroaktív küldött egy levelet, kézzel írt borítékcímzéssel, bent kis papír, kb azzal a szöveggel, hogy ma felkerestük önt, sikertelenül, vegye fel velünk a kapcsolatot egyeztetés céljából blablabla... Itt mire lehet számítani? Miféle egyeztetés, mire hivatkozóan? Ha az élettársam tartozik mit vihetnek tőlem? Van számítógépem tv-m, mosógépem, hűtőm, ennyi. Ezekről már sajnos nincsen meg a papír, mivel az évek alatt költözéssel eltűntek, már mindenhol lettek keresve, elvesztek. Ja még annyi, hogy az élettársam kézbe kapja a pénzét haviszinten, és nincs bankszámlája. Ilyen esetben nem tudom bizonyítani, hogy én vásároltam őket. Várom a szíves válaszokat.
2014. júl. 6. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!