Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az Erste Joker Hitelkártyáról...

Az Erste Joker Hitelkártyáról mi a véleményetek? Érdemes vele foglalkozni, én azt hallottam ha jól bánsz a pénzeddel és mindig rendesen visszatöltöd a számlád akkor egész jól lehet vele bánni és nincs semmi kamat?

Figyelt kérdés

#hitelkártya #Erste Joker
2013. ápr. 28. 22:17
1 2
 11/11 anonim válasza:

Felhivnam a figyelmet mindenkinek, hogy az Erste Joker hitelkartyan a vasarlasok osszege (ha nem fizeti vissza vasarlasai egyenleget a megadott hataridoig) a vasarlas napjatol kamatozik!!

A gyakorlatban ez nalam azt jelentette, hogy egy 180e Ft-os tartozast pentek helyett hetfon utaltam vissza, ami miatt ramvertek 5300 Ft kamatot, plusz 3990 Ft kesedelmi dijat. A kamat ugye nem a 3 nap kesesre volt szamolva, hanem az egyenleg egyes tranzakcioinak idopontjatol!

Ha nagyon odafigyelsz a kategoriakra (4% visszaterites), es csak ilyan uzletekben vasarolsz havi 250e Ft-ert, akkor megeri mert 10e-et nyersz vele havonta, de ha nem, es pl havi 60e-et vasarolsz a kartyaval, es legtobbszor nem a preferalt kategoriaban (pl. elelmiszer ami nem tartozik egy kategoriaba se ugye), akkor 1% korul kapsz vissza, szoval 600 Ft korul... a kartya eves dija 4900 Ft (azaz havi 400 Ft), ha hozzaveszed hogy havonta 200 Ft zarlasi dijat is lehuznak rolad akkor epphogy a penzednel vagy azzal a 60 ezres koltessel...

Nagyon-nagyon gondoljatok meg, de en nem nagyon tudom ajanlani (mar amiatt se, hogy nem tartom az Erste-t korrekt banknak, a gatyat is lehuzzak rolam: van naluk ez a hitelkartyam, folyoszamlam es 2 lakastakarekpenztaram is, de amint lehet hagyom mindet a francba).

"3.A Hitelszámla kamatozása

3.1.A Bank napi kamatozás szerint számol kamatot és havonta egyszer, az Elszámolási időszak zárónapján terheli a Hitelszámlán a mindenkor hatályos Hirdetmény szerint meghatározott mérték és mód szerint a Számlatulajdonos tartozása után az alábbi esetekben:

a)Havi hitelkamat vásárlásra

(…)

2)Ha a Számlatulajdonos a Fizetési határidőig nem fizeti meg a Felhasznált hitelkeret teljes összegét, a Bank az Elszámolási időszakban végrehajtott vásárlásokra hitelkamatot számít fel a vásárlás könyvelési időpontjától az Elszámolási időszak végéig a Vásárlás összegére. A vásárlásra felszámított hitelkamatot a Bank az Elszámolási időszakot követő Elszámolási időszak zárónapján közli és számolja el. "...

2017. febr. 10. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!