Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ismer valaki olyan hitelt,...

Ismer valaki olyan hitelt, aminek nem az egekben lenne a törlesztője?

Figyelt kérdés

Használt lakást szeretnénk vásárolni, ami kb 5-6mft-ba kerül. A férjem 25, én 24 éves vagyok, van egy gyermekünk. A férjem bruttó fizetése 150eft, nem számlára kapja. Nekem van folyószámlám, de munkabér nem érkezik rá. (Gyest kapok.) Van egy bedőlt hitele, amit azóta megkértünk ismét részletre, tudjuk is fizetni.

10 évre szeretnénk felvenni a hitelt, de amit én láttam, mindnek 100eft/hó fölött van a havi törlesztője... Nekünk az nagyon sok lenne, még úgy is, ha én elmennék dolgozni.

Köszönöm, ha tud valaki segíteni.

2013. ápr. 18. 12:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Ti esetetekben nem a magas törlesztőrészlet a gond. Nem fogtok egyik banknál sem kölcsönt kapni sem rövid sem hosszabb törlesztővel. Semmi pontban nem tudtok megfelelni.

1- A férjed kézhez kapja a fizetését. Ez az egyik hiba. A bank csakis a rendszeres banki átutalással foglalkozik. Mivel nincs a férjednek banki átutalása így olyan mintha nem is keresne semmit. (a a fekete munkabért nem veszik figyelembe)

2- Gyesből-családiból a bank nem vonhat le.. Ezt figyelembe sem veszik.

3- Van egy bedőlt hitele, amire új szerződést kötöttetek, mert nem fizettétek rendesen. A bank szemében nem vagytok megbízható ügyfelek. Nagyon valószínű hogy BAR listások is vagytok. Sajnálom ha rossz hírt közöltem..:(

(banki ügyintéző)

2013. ápr. 18. 12:24
 2/9 A kérdező kommentje:

A férjed kézhez kapja a fizetését. Ez az egyik hiba. A bank csakis a rendszeres banki átutalással foglalkozik. Mivel nincs a férjednek banki átutalása így olyan mintha nem is keresne semmit. (a a fekete munkabért nem veszik figyelembe)

Nem feketén dolgozik. 3 éve ugyan ott dolgozik, rendes munkaszerződéssel. Csak ő nem folyószámlára kapja a fizetését, hanem kézbe. De ha ez nagy akadály, leadja a folyószámlaszámomat, vagy nyit magának egy újat. Ez nem akadály.

Szerintem a bar lista sem, mert azóta már vettünk fel hitelt (Provident), ott is kérdezték, hogy milyen hitelünk van, elmondtuk, leírták. Megkaptuk, azóta is fizetjük rendesen minden hónapban.

2013. ápr. 18. 12:35
 3/9 A kérdező kommentje:

Ja, azt kihagytam, hogy öröklés révén a férjemnek van egy majdnem fél háza (az egyik fél fele, ill a másik fél ház egy harmada az övé). Nekem pedig jelenleg úgyszintén örökls útján egy negyed, pár hónapon belül pedig a másik egynegyed is az én nevemen lesz. (Nővéremnek nem kell, így ő lemond az én javamra.)

Az én házrészem jelzáloggal van terhelve.

2013. ápr. 18. 12:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Akkor a férjed intézze el hogy a fizetését folyószámlájára utalják, és ha már tudtok igazolni 3 havi folyószámla mozgást akkor nincs akadály.

A provident kis összeget ad Bar listásoknak is.

Ha nagyon akarjátok akkor évente egyszer ingyenesen le kérhetitek a banktól a kimutatást hogy azok vagytok vagy sem. Ezt csak személyesen tudjátok elintézni. Bementek a bankba és elintézitek. Levélben kapjátok meg majd a választ.

Azt hogy van örökölt fél ház innen-onnan. Az egy dolog.

Lehet elfogadják, lehet nem.. A nagyobb gond a bedőlt hiteletek. Vagyis leigazolható tartozásotok van. Nem árt tudnod hogy a bankok azt is tudják hogy a providentnél is van vagy nincs tartozás, mert a központi nyilvántartóban szerepel.( A bank is innen kapja az infót)

Én azt tanácsolom hogy menj be a bankba, mond el hogy hitelt szeretnél, mond el hogy hova mennyi tartozást fizettek, mennyi pénzt keres a férjed, mennyit szeretnétek igényelni. Mond el hogy van fedezet. A banki ügyintéző ott helyben (és ingyen) végez egy számítást és rögtön megmondja érdemes-e a papírmunkákat elkészíteni, igényelni vagy sem..

Én változatlanul azt mondom, hogy nagyon kevés esélyetek van rá, de ha meg sem próbálod akkor azt a kevéske esélyt is elveszted. Próba szerencse.. Hátha bejön..

2013. ápr. 18. 12:48
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy időt szakítottál rám.

Akkor elintézzük a folyószámlát. Mire eljutunk oda, hogy hitelt vegyünk fel, nem lesz hitelünk sehol, max ami bedőlt és most fizetjük.

Van most másik hitelünk is, az autó lízing. Havi közel 50eft-ot fizetünk csak arra, szóval bízok benne, hogy azt is látják, hogy az rendesen lett fizetve. (2 hónap múlva lejár.) Nagyon remélem, hogy sikerülni fog.

Tényleg, a szocpolról nem tudsz valami érdemleges infót?

Köszönöm szépen még egyszer!

2013. ápr. 18. 12:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Sajnos egészen más probléma van, nem az, hogy KP-ban kapja a férjed a fizetését (az egyébként nem lenne gond), hanem az, hogy KHR-es státusza van.

Sem passzív, sem aktív KHR-es nem kap egyetlen bankban sem lakáshitelt.

A másik probléma, hogy eleve van két hiteletek, amiből az autó lízing törlesztőrészlete már önmagában akkora, hogy a jövedelmetek terhelhetősége nem enged meg egy nagyobb jelzálog hitelt akkor sem, ha eddig az autó hitelt rendesen fizettétek.

2013. ápr. 18. 13:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor tudtok majd lakáshitelt felvenni, ha lejár az autó hitel és a férjed lekerül a KHR-ről.
2013. ápr. 18. 13:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Addigra már régen lejár a kocsi törlesztője. (2hónap van belőle.) Mi pedig majd év végén vennénk házat.

Sejtettem, hogy a másik hitel gond lesz... Abból pedig még nagyon sok van, kb 8 év... :(

2013. ápr. 18. 14:26
 9/9 anonim ***** válasza:

A férjed netto 120e forintot keres. A te GYES-ed a banknak nem számít, mivel nem lehet belőle tiltani.

Erre egy bank sem fog lakáshitelt adni, egyszerűen túl kevés. Ha "csak" havi 60e lenne a törlesztő akkor is 20e / fő maradna az egy főre jutó jövedelmetek, ami nevetségesen kevés.

2013. ápr. 18. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!