Valakinek nincs tippje, hogyan tudnék Angliában leggyorsabban proof of addresst szerezni?
Figyelt kérdés
Nemrég érkeztem és a Metro Bankban azt mondták, ha regisztrálok az orvosnál akkor nyitnak számlát. Az orvos azt mondta, hogy több hónap mire papír megérkezik, hogy az Ő betege vagyok. Másik banknál munkaszerződést kértek volna. Harmadiknál NI-t. NI-ra jelentkeztem de csak 2 hét múlva kaptam időpontot, de nem tudok elkezdeni dolgozni számla nélkül, mert akkor hova küldik a fizetést? Barclays-ben csak proof of address-t kérnek, de a bérleti szerződést kétlem, hogy elfogadják. Valakinek valami tippje, hogy hogyan tudnék leggyorsabban számlát nyitni? Köszi!2013. ápr. 9. 14:04
1/5 anonim válasza:
Ha kértél időpontot NI-ra akkor arról kapnod kell egy levelet a címedre és azt már elvileg elfogadják.Vannak munkahelyek ahol csekken is adnak fizetést.Nekem az agency adott lakcímigazolást anno amelyik munkát adott és azzal meg egy útlevéllel tudtam számlát nyitni a HSBC-nél.
2/5 A kérdező kommentje:
Én magánembertől bérlek szobát, mert az ügynökségeknél sokkal magasabb árakat, közvetítői díjakat kértek. Jelentkeztem mai nap folyamán NI-re és 25.-ére kaptam időpontot. Akkor számíthatok arra, hogy küldenek egy levelet a bediktált címemre még az interjú időpontja előtt? Körülbelül mennyi idő múlva szerinted? Köszi
2013. ápr. 9. 18:37
3/5 anonim válasza:
Pár nap múlva már küldeni szokták. Én nem a lakáskiadó agencyre gondoltam hanem a munkaadó agencyre. Ők adnak egy papírt ha kérsz,hogy itt és itt laksz és náluk dolgozol.
4/5 Bognár-Tarjányi Atti válasza:
Hali, két megoldási lehetőség is van, az egyik valóban az NI visszaigazoló levél, az fullos lakcím igazolás.
A másik a Lloyds bank. Nekünk anno minden haccacáré nélkül nyitottak számlát. Megmondtuk, hogy most érkeztünk, barátoknál lakunk szivességből, ergo nincs lakcím igazolás. Beírták a bp-i címünket és kész.
Ez 2011-ben volt, nem tudom még mindig vállalják-e, de egy próbát megér.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, de a Lloydsnál is elutasították a kérelmemet mert mindazok ellenére, hogy még az interneten is azt írják, hogy elegendő számukra az ID vagy az útlevél, amint bementem és ennek kértem az alátámasztását egyből közölték, hogy hát ők ilyet nem vállalnak és náluk is köteles vagyok igazolni a lakcímemet hivatalos levéllel vagy szerződéssel. Az ügyintéző kisasszonynak még meg is mutattam és szimplán annyit közölt, hogy: Hát ő azt nem érti merthogy nekik ki van adva, hogy nem nyithatnak csakis akkor, ha a személyazonosságomon felül képes vagyok igazolni a hivatalos lakcímemet. Kaptam tippet, hogy rendeljek tv-t vagy internetet a címemre de nem vagyok hajlandó pénzt fizetni havi rendszerességgel csak azért, hogy nyithassak bankszámlát. Így marad a várakozás az NI hivatalos levelére!
2013. ápr. 10. 17:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!