Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hol kamatoztathatom legjobban...

Hol kamatoztathatom legjobban fél milla alatti pénzecskémet?

Figyelt kérdés
Adott egy kisebb összeg, amit nem szeretnénk elcsepegtetni. Lekötni vagy állampapírt venni? Melyik érné meg? Mik a lehetőségeink? Fél-egy éves megújuló lekötésre gondoltunk, mert, ha szükség lenne rá, ne kelljen feltörni, és attól a kevéske hozamtól is elesni.
2013. márc. 20. 16:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ennyivel sok mindent nem lehet kezdeni. Állampapírt semmiképp ne vegyél.
2013. márc. 20. 16:15
 2/14 A kérdező kommentje:
Én még ennyinek is örülök... de gyanítottam, hogy kevés az állampapírhoz...
2013. márc. 20. 16:24
 3/14 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen jól gondolkodsz.

Az AXA bankba tenném a pénzem, ott alapból kapsz rá 4% körüli összeget, de a netbankon keresztül bármikor lekötheted kisebb-nagyobb időtávra megújulóan. Ha szükséged lesz rá bármikor, könnyen hozzáférsz, és alig vesztesz kamatot.

Állampapírt nem vennék, mert nem elég likvid.

2013. márc. 20. 16:29
 4/14 anonim ***** válasza:

A Gránit Banknál jelenleg 6,55%-os kamatot adnak féléves lekötésre, feltételek nélkül. További előnye ennek a konstrukciónak, hogy lejárat előtti feltörés esetén is jár kamat.

[link]

2013. márc. 20. 20:12
 5/14 anonim ***** válasza:

Hát ez meg honnan jött, hogy ez kevés az állampapírhoz? Meg hogy ne vegyél állampapírt semmiképp?

Az állampapír pont ugyanolyan biztonságos, mint a bankbetét. Ha államcsőd lesz, mindkettő bukik, ha nem, akkor egyik sem.

A Magyar Államkincstárnál vegyél 8,5% kamatozású 2015/L nevű prémium állampapírt.

A banki kamatok most csak jó esetben 5-6% körüliek és tovább fognak csökkenni a jegybanki alapkamat csökkenése miatt.

2013. márc. 20. 20:52
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a javaslatokat. Fontolóra veszem, vesszük mindet. Állampapír esetén, kedves utolsó, azt hiszem jobban járok - a rövid futamidő miatt - ha axánál vagy hasonlónál kötöm le. Valamivel több a hozam.

Gránit Bankot sajna nem ismerem... ahogy így utána néztem, kis bank, nem túl régi bank. (bár egyik bankban sem bízom igazán)

Szóval még meg kell beszélni, át kell gondolni, át kell számolni.

Ha további ötletek, javaslatok vannak, szívesen veszem! :)

2013. márc. 20. 21:39
 7/14 anonim ***** válasza:

Akkor ne Államkötvénybe tedd (aminek a lejárata 3-5 év), hanem kincstárjegybe, szintén az államkincstárnál. Van kamatozó kincstárjegy, az 1 éves lekötésnek felel meg, jelenleg 5,75%-os kamatra, és van féléves kincstárjegy, ez egy féléves banki lekötésnek felel meg 5,5% kamattal.

Még ez is jobb, mint axa 4%-a.

[link]

2013. márc. 20. 22:15
 8/14 anonim ***** válasza:

A Gránit Bankot én is tudom javasolni.

Az nem számít, hogy kis bank meg új bank, az OBA védelem ugyanúgy vonatkozik rá, mint a többi bankra.

2013. márc. 20. 22:31
 9/14 anonim ***** válasza:
#7-es: Az AXA 4%-a az csak a sima folyószámládra vonatkozik, bármilyen lekötés nélkül. A lekötött forintbetét 6.75% most per pill. Az lényegesen jobb, mint a kincstárjegyed.
2013. márc. 20. 22:52
 10/14 anonim ***** válasza:
Garantált 5% érdekel? Kamatadó mentesen, megbízható pénzintézetnél (nem bank), amennyiben 5 éves szerződést vállalsz. Ha esetleg korábban kell hozzányúlnod, akkor sem veszíted el az addigi hozamot. A tendenciák figyelembe vételével, az alapkamat csökkenését figyelembe véve 5 éven keresztül garantált 5% szerintem jó :) Érdekel?
2013. márc. 24. 23:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!