Hol kamatoztathatom legjobban fél milla alatti pénzecskémet?
Szerintem teljesen jól gondolkodsz.
Az AXA bankba tenném a pénzem, ott alapból kapsz rá 4% körüli összeget, de a netbankon keresztül bármikor lekötheted kisebb-nagyobb időtávra megújulóan. Ha szükséged lesz rá bármikor, könnyen hozzáférsz, és alig vesztesz kamatot.
Állampapírt nem vennék, mert nem elég likvid.
A Gránit Banknál jelenleg 6,55%-os kamatot adnak féléves lekötésre, feltételek nélkül. További előnye ennek a konstrukciónak, hogy lejárat előtti feltörés esetén is jár kamat.
Hát ez meg honnan jött, hogy ez kevés az állampapírhoz? Meg hogy ne vegyél állampapírt semmiképp?
Az állampapír pont ugyanolyan biztonságos, mint a bankbetét. Ha államcsőd lesz, mindkettő bukik, ha nem, akkor egyik sem.
A Magyar Államkincstárnál vegyél 8,5% kamatozású 2015/L nevű prémium állampapírt.
A banki kamatok most csak jó esetben 5-6% körüliek és tovább fognak csökkenni a jegybanki alapkamat csökkenése miatt.
Köszönöm a javaslatokat. Fontolóra veszem, vesszük mindet. Állampapír esetén, kedves utolsó, azt hiszem jobban járok - a rövid futamidő miatt - ha axánál vagy hasonlónál kötöm le. Valamivel több a hozam.
Gránit Bankot sajna nem ismerem... ahogy így utána néztem, kis bank, nem túl régi bank. (bár egyik bankban sem bízom igazán)
Szóval még meg kell beszélni, át kell gondolni, át kell számolni.
Ha további ötletek, javaslatok vannak, szívesen veszem! :)
Akkor ne Államkötvénybe tedd (aminek a lejárata 3-5 év), hanem kincstárjegybe, szintén az államkincstárnál. Van kamatozó kincstárjegy, az 1 éves lekötésnek felel meg, jelenleg 5,75%-os kamatra, és van féléves kincstárjegy, ez egy féléves banki lekötésnek felel meg 5,5% kamattal.
Még ez is jobb, mint axa 4%-a.
A Gránit Bankot én is tudom javasolni.
Az nem számít, hogy kis bank meg új bank, az OBA védelem ugyanúgy vonatkozik rá, mint a többi bankra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!