Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha külföldön (Ausztria)...

Ha külföldön (Ausztria) használom a kártyámat, milyen árfolyamot kell néznem a banknál, hogy váltják az eurot?

Figyelt kérdés
OTP. Bármilyen bankkártyával lehet fizetni??
2009. szept. 11. 10:50
 1/8 anonim válasza:
Mi Horvátországba használtuk a kártyát. A bank középárfolyamon számolt.
2009. szept. 11. 11:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Közép árfolyamon számolják el. De ne vegyél fel pénzt, mert az nagyon drága lesz, inkább fizess vele. A kártyát nem tudom :-( az OTP honlapján van erről info.
2009. szept. 11. 11:11
 3/8 anonim válasza:
középárfolyamot számolnak, az aktuális napit. Attól függ, hogy visa, vagy mastercard-od van. Mert először a visát átváltják dollárra és azt az adott valutára, a mastercardosat meg először eurora és azt az adott valutára. Ja, de neked most euro lesz :-)Egy biztos, sokkal jobban megéri kártyával vsásrolni, mint pénzváltóban pénzt váltani, főleg, h ha marad, azt ugye sokkal kevesebbért váltják vissza.
2009. szept. 11. 11:37
 4/8 A kérdező kommentje:

Maestro kártyám van, de komolyan nem tudom, hogy egyáltalán használhatom-e külföldön. Van eurom is, de eszembe jutott, hátha jobban megéri kártyázni ott is. Pénzt felvenni természetesen nem, de itthon is elég nagy költsége van a felvételnek, érdemesebb kártyázni.

Vonatkozik ez külföldre is?? Megnézem a középárfolyamot azért az OTP-n.

2009. szept. 11. 12:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem középárfolyamon vált a bank, hanem a kártyakibocsátó által használt bankközi árfolyamon. Ez az árfolyam pedig nem publikus, viszont a lakossági árfolyamhoz képest kedvezőbb.
2009. szept. 11. 13:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem publikus? Semmi közöm hozzá, hogy mennyiért használják a pénzemet?? Király! Tehát utólag megtudhatom, hogy jól jártam-e vagy sem. Akkor lottózhatok is.
2009. szept. 11. 14:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem lottózhatsz, hiszen mondtam, hogy a lakosságinál kedvezőbben váltják. A bankkivonatodon pedig látni fogod.

Amúgy ennek az az oka, mert ez az árfolyam akár percenként is változhat, szemben a "lakossági" árakkal, amely max. egy nap csak párszor. Ezért nem publikus. De kb. a középárfolyamhoz húz. De forintra pontosan csak az elszámolás pillanatában fogod tudni, hogy mennyi az annyi.

2009. szept. 11. 15:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Na jó! Akkor az ember utólag megtudhatja, mennyi az annyi. Végül is nem milliókról van szó, és nyilván nem Porschét akarok vásárolni. Köszi a válaszokat!
2009. szept. 11. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!