Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Sajnos van hitelkártya tartozá...

Sajnos van hitelkártya tartozásom Mert elveszítettem a nyugdíjamat és nem tudom fizetni. Albérletben vagyok de félek h onnan is kiraknak. A bank meg fenyegetőzik a behajtással. Semmim nincs:Van adósok börtöne, vagy mi várható?

Figyelt kérdés
Most 27ezer segélyt kapok.Élni is kevés:
2009. szept. 9. 11:03
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
hogy lehet elvesziteni a nyugdijat? NAgyon könnyen sajnos. eldönti pár ember h már nem vagyok beteg mert tüdőbeteg vagyok és le voltam százalékolva , és ha nincs elég pénzed nem adják meg tovább a 67% ot , igy levették 40% ra arra pedig nem jár nyugdij , csak 27 ezer szoc . segély.Ezzel a betegséggel nem tudok munkát vállalni állandő oxigént használok napi szinten ,, de szrintük nem vagyok beteg! ennyi a történet....
2009. szept. 9. 15:19
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

A bank többnyire fenyegetőzik,de sok eszköz nincs a kezében.

BAR listára tesz (jelenleg kisebb gondod is nagyobb ennél)

Átad behajtó cégnek: na bumm, majd kétszer megkeresnek, majd szépen elmondod hogy nem tudsz fizetni. Hitelkártya tartozás nem lehet nagy összegű, így a bank perelni nem fog (200e tőketartozás alatt nem szoktak, nem éri meg).Ha nem perel, nincs végrehajtás sem, azaz a behajtó nem mehet be az otthonodba foglalni.

Kapsz szépen egy bélyeget, hogy rossz adós vagy, és nem vehetsz fel hitelt. De gondolom jelen helyzetben, amikor a megélhetésért küzdesz, ez nem számít. Ne fájdítsd a fejed feleslegesen.

2009. szept. 10. 07:57
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Megfellebbezted a felülvizsgálat határozatát? Mert most mindenkit kirúgnak a rokkantnyugdijból. Mindenképp be kell adni a fellebbezést, és elmenni másodfokra, ha ez a határozat is keveset állapít meg, erre is be kell adni a fellebbezést, és elmenni a munkaügyi bíróságra. Ha tényleg beteg vagy, meg kell, hogy adják a rokkantnyugdijat. Ha nem fellebbezel, végülis elfogadod a döntést. Ne hagyd magad!
2009. szept. 10. 10:52
 14/31 anonim ***** válasza:
53%
Előző vagyok. Elévülés akkor van, ha legalább 1 évig semmi felszólítást, egyenlegközlést stb nem kapsz a banktól, vagy a végrehajtó nem keres meg. De az l év mindig újraindul egy-egy felszólítás, megkeresés után. A diákhitel szerintem nem évül el.Sőt, folyamatosan emelkedni fog az összege. A kamatot tőkésítik.
2009. szept. 10. 10:55
 15/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek . fellebbeztem de jóváhagyták az első fokot azt mondják h nem vagyok tolószékes. MOst 27 ezer ft ot állapitottak meg, el álltam 4 órába dolgozni

, de sosem tudom végig dolgozni a hónapot mert állandóan kórház a vége, jó ha 20 ezret kapok kézhez azt adom a tulajnak h ne rakjon ki, Sajnos sok van aki megváasárolta rokkantnyugdijat és igy mindenkit egyformán néznek vagy várják a pénzt.Nem tudom mi lehet a megoldás,régebben fo de az ammóniától asztmás lettem, majd tüdőtágulat lett , nemtudok fizikai munkátvégezni , még ha le ültetnek akkor se.

2009. szept. 10. 13:58
 16/31 A kérdező kommentje:
jaj mindennap hívogat a bank! de hiába. nem tudok fizetni. azt hiszem eldobom a telefont csak bosszúság van azzal is....
2009. szept. 12. 07:37
 17/31 anonim ***** válasza:
nem igazán világos a dolog, de ha nem magad lacímére, hanem pl. egy rokonhoz vagy bejelentve állandó lakcímre, akkor nem tudnak onnan mit lefoglalni, ugyanis semmi sem a tiéd, ha látják, hogy nem tudnak mit vinni, akkor leszállnak rólad, nem fognak felesleges köröket futni, de amíg felveszed a telefont, és reagálsz addig terrorizálnak, a leszázalékolás miatt meg fordulj az ombudsmanhoz, vagy a minisztériumhoz, hogy nem vagy képes munkát végezni, én nem tudom, hogy mi a helyzet veled mennyi idős vagy, és miért kerültél ennyire padlóra, de ne hagyd magad, már az is nagyon jó, hogy van intelligenciád, és lehetőséged internetet használni, írd meg és küld el minden fórumra a történeted!
2009. szept. 13. 13:27
 18/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Albérletben lakom sajnos ideiglenes lakcímmel 52 éves vagyok, túl egy rossz házasságon. Az albérletbe is tartozom 150 ezerrel de rendes a tulaj , minden hónapba adok neki vagy 50 ezret és nem rak ki,Most van már egy lakótársam is könnyít a lakbéren, 4 órába dolgozom egy rehab. cégnél, de félek h nem hosszabitják meg a szerződésemet.Legalább fedél van a fejem fölött. Amúgy semmi érték nincs , ez a gép sem az enyém. Már be sem merem kapcsolni a telefonomat , mert állandóan hívogatnak a banktól.Már nem tudok nekik mit mondani
2009. szept. 14. 16:34
 19/31 anonim ***** válasza:
melyik rehab cégról van szó?
2009. szept. 15. 20:15
 20/31 A kérdező kommentje:

a start vállalatról.Ott dolgozom 4 órába. miért kérdezed?szeretnék dolgozni 6 órába , de nem

lehetséges sajna.Nem engedélyezték.

2009. szept. 16. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!