Sajnos van hitelkártya tartozásom Mert elveszítettem a nyugdíjamat és nem tudom fizetni. Albérletben vagyok de félek h onnan is kiraknak. A bank meg fenyegetőzik a behajtással. Semmim nincs:Van adósok börtöne, vagy mi várható?
Figyelt kérdés
Most 27ezer segélyt kapok.Élni is kevés:2009. szept. 9. 11:03
1/31 anonim válasza:
Adósok börtöne magyarországon nincs. Így is dugig vannak.
2/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm . Jobb mint semmi.
2009. szept. 9. 11:31
3/31 anonim válasza:
Ha csak egyhónappal vagy elmaradva,akkor a Bank büntető kamatot számít fel.Ha viszont legalább 3 hónappal tartozol.letilthatja a nyugdíjadat.A fenyegetőzés még nem egyenlő a behajtással.
4/31 anonim válasza:
Az adósságot mindenképpen behajtják a bankok, vagy rajtad vagy a családod többi tagján. Elképzelhető hogy lecsuknak és napi 1000 forintjával leülöd , vagy valamelyik családtag bankszámlájára ráterhelik.
5/31 anonim válasza:
Hitelkártya tartozást nem lehet leülni. Ha megbüntetnek szabálysértésért, azt lehet leülni, megváltani ezer forint/napért. Hozzátartozó bankszámlájáról sem emelhetik le, csak úgy ha közös bankszámla van. Keresd fel a bankot és próbálj meg megegyezni, hogy egy kicsi összeget fizetve rendszeresen, kiegyenlíted a tartozást. Ha ők tiltják le a nyugdíjad-járadékod 30 %-t, akkor bar-listás leszel.
6/31 A kérdező kommentje:
Köszi .Én is ugy hallottam, h csak a rendőrségi birság van akkor van elzárás. Voltam tegnap a bankhoz de hiába
, mert már behajtáson van a dolog, de hogy mit hajt be nem tudom. Mondtam nekik h vonják le a 27 ezret legfeljebb nem eszek de csak durváskodnak és telon is még csalonak neveztekp EDIG mikor kértem a kártyát még volt jövedelmem.
2009. szept. 9. 12:16
7/31 A kérdező kommentje:
amúgy van olyan h elévülés? tartozásba.
2009. szept. 9. 12:45
8/31 A kérdező kommentje:
na és ha valakinek diákhitele van tartozásba az elévül idővel?
2009. szept. 9. 12:47
9/31 anonim válasza:
Nincs elévülés. Ellenben van kamat, ami minimum a jegybanki alapkamat, de gyakran ennek a kétszerese.
Ez most cca.: 18%/év.
Próbálj munkát keresni, akármilyen ócskát is, mert így nagyon hamar az utcán találod magad. Onnan pedig sokkal nehezebb a visszaút, mint a mostani helyzetedből.
10/31 anonim válasza:
hogy lehet elveszteni a nyugdíjat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!