Kamattámogatott hitelnél illetve államilag támogatott hitelnél mennyi önerőt kell fizetni?
Ugyanaz a szabály, mint a nem támogatott hitelnél.
Pontosan meg tudom mondani, hogy Neked/nektek mennyi önerőre van szükség, ha megírod az alábbiakat:
Milyen értékű házat szeretnél megvásárolni?
Hol vásárolnál?
Kb milyen állapotút vennél? (új, használt, felújítandó, stb)
Mennyi az összes nettó legális bevétel (adós, adóstárs)?
Életkor?
Van-e egyéb hiteletek?
Gratulálok az előttem szóló két okostojásnak...látom mennyi közötök van a hitelezéshez.
Még most is lehet 0 azaz nulla forint önerővel ingatlant vásárolni.
Ugyanis a bank az ingatlan értéke alapján számolja ki,hogy mennyi hitelt tud kihelyezni az adott ingatlanra. Nem pedig a vételár alapján...
Nekem jelenleg is van olyan ingatlanom eladó,amit 16,6M-ra értékelt a bank,viszont a vételára 11,5M. ergo ez telibe hitelezhető.
Ennyi.
utolsó, Te igazán hülye vagy és értelmezni sem tudod a válaszokat....
Nézz utána, hogy a jogszabály előírja a 20% önerőt. Arról nem volt szó, hogy vételár vagy forgalmi érték...
Nyilván készül egy értékbecslés, ami megállapítja, hogy mennyibe kerül az ingatlan és annak a 20%-a lesz....
Itt azért megjegyezném, hogy számos bank van, ahol az értékbecslés eredménye és az adásvételibe írt érték között mindig az alacsonyabbat veszi figyelembe.
A második hozzászólóról kifejezetten tudom, hogy tudja mi a teendő olyan esetben, amikor előfordulhat, hogy az ingatlan értéke magasabb, mint a vételára, de a kérdés nem erre irányult...
Jogszabály szerint pedig 80%-nál jobban nem lehet megterhelni egy ingatlant...
A kérdés arra irányult,hogy mennyi ÖNERŐT kell fizetni...
Sötétek vagytok mint az éjszaka...
laci0101
A hozzászólásaid alapján nekem úgy tűnik, meglehetősen tájékozatlan, ez mellett arrogáns és lekezelő vagy. Kifejezetten rossz kombináció.
"Kedves" cseresznyefa(sz)!
Úgy látom ismét sikerült a kérdésre válaszolnod...
Már nagyon sok éve élek a hitelezésből és nem is rosszul.
Szóval nem gondolnám azt,hogy tájékozatlan vagyok...
Laci0101
A kommenteddel csak magadat minősíted. (A nekem szánt jelzővel meg különösen.) Sajnos pont az olyan stílusú "értékesítők" miatt, mint amilyen te vagy, rossz a tanácsadók megítélése. Nem vitatom, hogy jól megélsz hiteltanácsadásból, azt sem kérdőjelezem meg, hogy láttál már hitelezést, de hogy nem vagy körültekintő, az biztos.
(Azért nagyon ne aggódj, a kérdező kapott tőlem választ, mivel kért.:))
Csak nem itt szerzed az ügyfeleket?:)
Vicces...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!