1 hónapos elmaradás a lakáshitellel, mi lesz?
Kérdésem az lenne a Raiffeisen Banktól vettünk fel tavaly márciusban lakáshitelt (10.300.000 Ft-ot 35 évre). Eddig tudtam rendesen fizetni, de most egy hónapos csúszásban vagyok. Tehát ebben a hónapban nem tudtam befizetni, de jövő hónapban be tudom pótolni. A bank hívogat. Ebből nagy baj lehet? El fogják venni a lakásunkat? Esetleg felmondják a szerződésemet? BAR listára kerülök? Bár Én úgy hallottam, hogy az csak 90 napnál régebbi elmaradás esetén van? Mi lesz? Nagyon félek, de jövő hónapban tutira fogom tudni pótolni az elmaradást, mert akkor jön be annyi pénz.
Kérlek segísetek. Köszi.
Ne izgulj, az égvilágon semmi nem fog történni, szépen befizeted egyszerre az aktuális hónapot, meg az elmaradást és minden rendben lesz. Ezt amúgy elmondhatod a telefonos érdeklődésükre is, de előre is jelezhetted volna nekik, akkor megspóroltad volna magadnak a folytonos zaklatást.
BÁR listára csak akkor kerülsz fel, ha a hátralékos tartozásod eléri a minimálbért és ezzel az összeggel több, mint 90 napig tartozol.(Ez lehet többféle banki tartozás összevonva is). Erre viszont figyelj, ez ne következzen be, mert elég sok hátránya van, ha egyszer rákerülsz.
Ha hívnak, beszélj velük, és mondd meg, mikor fogod tudni befizetni.
Azért ez előre (vagy legalább elsőre) jobb lett volna.
Igazuk van az előzőeknek!
Kérhetsz tőkehalasztást is ( ha már kifizetted a tartozásodat), vagy átütemezést is. De ne tűnj el, mert azt a bank nem együttműködő magatartásnak fogja tekinteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!