Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 1 hónapos elmaradás a lakáshit...

1 hónapos elmaradás a lakáshitellel, mi lesz?

Figyelt kérdés

Kérdésem az lenne a Raiffeisen Banktól vettünk fel tavaly márciusban lakáshitelt (10.300.000 Ft-ot 35 évre). Eddig tudtam rendesen fizetni, de most egy hónapos csúszásban vagyok. Tehát ebben a hónapban nem tudtam befizetni, de jövő hónapban be tudom pótolni. A bank hívogat. Ebből nagy baj lehet? El fogják venni a lakásunkat? Esetleg felmondják a szerződésemet? BAR listára kerülök? Bár Én úgy hallottam, hogy az csak 90 napnál régebbi elmaradás esetén van? Mi lesz? Nagyon félek, de jövő hónapban tutira fogom tudni pótolni az elmaradást, mert akkor jön be annyi pénz.

Kérlek segísetek. Köszi.

2009. szept. 8. 14:11
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Ne izgulj, az égvilágon semmi nem fog történni, szépen befizeted egyszerre az aktuális hónapot, meg az elmaradást és minden rendben lesz. Ezt amúgy elmondhatod a telefonos érdeklődésükre is, de előre is jelezhetted volna nekik, akkor megspóroltad volna magadnak a folytonos zaklatást.

BÁR listára csak akkor kerülsz fel, ha a hátralékos tartozásod eléri a minimálbért és ezzel az összeggel több, mint 90 napig tartozol.(Ez lehet többféle banki tartozás összevonva is). Erre viszont figyelj, ez ne következzen be, mert elég sok hátránya van, ha egyszer rákerülsz.

2009. szept. 8. 14:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Huh, nagyon köszi. Ez akkor tuti? Biztos? Már fel sem merem venni a telefont, amikor hívnak, mert állandóan fenyegetnek, hogy ez meg az lesz. Szóval akkor megnyugodhatok? Biztos?
2009. szept. 8. 14:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha hívnak, beszélj velük, és mondd meg, mikor fogod tudni befizetni.

Azért ez előre (vagy legalább elsőre) jobb lett volna.

2009. szept. 8. 19:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan vedd fel a telefont és teljes nyugalommal mondd el a hívónak, hogy pillanatnyi pénzzavar lépett fel nálad, de 1 hónapon belül mindent be tudsz fizetni és akkor nyugi lesz, ugyanis náluk a fenyegetés csak pszichológiai ráhatás akar lenni. Rengeteg hitelfelvevő hónapokig nem tud fizetni, mégis a legtöbb bankkal meg lehet egyezni, ha hajlandóságot mutatnak a részletfizetésre. Sajnos a recesszió egyre több hitelest érint, a bankok meg nem annyira elzálogosított ingatlanokat akarnak, inkább pénzt, szóval nyugi.
2009. szept. 8. 19:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Igazuk van az előzőeknek!

Kérhetsz tőkehalasztást is ( ha már kifizetted a tartozásodat), vagy átütemezést is. De ne tűnj el, mert azt a bank nem együttműködő magatartásnak fogja tekinteni!

2009. szept. 10. 18:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Arra figyelj, hogy van pár cég (hitelközvetítő, nem bank), amelyik már 2 hónap elmaradás után árvereztet. Olvasd csak el a szerződésed!
2009. szept. 10. 19:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Az utolsó hozzászóló tévesen "hitelközvetítőt" írt, de amire valójában gondolt, azok a refinanszírozók pénzintézetek, ahol a hitelszerződésbe be van jegyezve a vételi jog. Ha ilyen helyen vettél fel hitelt, nagyon figyelj, valóban joguk van a fejed fölül eladni a házat két hónap nem fizetés után, de még velük is lehet egyezkedni néha. (Hiteltanácsadó, hitelközvetítő vagyok, de nekem nem volt még dolgom ilyen hitelező cégekkel és remélem, nem is nagyon lesz.)
2009. szept. 10. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!