Milyen szankció vonatkozik azokra a magánnyugdíj tagokra akiknek lakáshitellel együtt kellett magánnyugdíjpénztárt kötniük ahhoz hogy ne kelljen értékbecslést fizetniük?
Biztos, hogy nem!
De nem is értem a kérdést, ilyet még nem hallottam!
Semmi köze a MNY-nak és az értékbecslésnek egymáshoz!
Írj privit ha kérdésed van!
Értem a kérdésedet és tudom, hogy nagyon is köze van az értékbecslésnek és NYP-nak bizonyos bankok esetén, mert pl az AXA csak akkor engedte el a becslés díját egy jelzáloghitelnél, ha a hiteligénylő belépett az AXA önkéntes, vagy magán pénztárába.
Már próbáltam én is ez ügyben érdeklődni, de még érdemi választ nem tudtak adni a bankokból. Ott érdemes neked is érdeklődni, ahol a hitelt felvetted, de amúgy kizártnak tartom, hogy utólag bevasalják rajtad a becslés díját, ha átlépsz a TB-be, ugyanis nem kényszeríthetnek rá, hogy számodra ennyire kedvező döntést hozz egy kormányszintű rendelet miatt.
Amiről már biztosan tudok, hogy az új hiteligénylőknek már más feltételekkel adják meg a kedvezményt, kikerült a körből a MNYP.
AXA :)
Nézd meg az értékbecslés kedvezménybevételének feltételei tájékoztatót. Abban szerintem szabályozva van, hogy meddig kell a mny-nak náluk lennie a kedvezményed miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!