Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy lehet elkerülni a kamatot...

Hogy lehet elkerülni a kamatot hitelkártya használat során?

Figyelt kérdés

Szóval jön az értesítő hogy tartozás X forint, kiegyenlítési határidő Y. Én pár napon belül rendezem az X összeget, de utána újra költök.

Kérdés: ilyenkor van kamat arra a részre, amit Y napig elköltöttem ( a tartozás rendezése után)?

2013. febr. 14. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Minden hitelkártyának különböző a feltétele. De egy közös van bennük: a szerződésben le van írva, hogy mi mennyibe kerül (vagy legalábbis hivatkozik a bank hirdetményére). Van olyan hitelkártya, aminél X napig nem kell kamatot fizetni egyáltalán (kártya/számla éves díj ilyenkor is van), van olyan, aminél Y napig kevesebb kamatot kell fizetni, és van olyan is, amelyiknél egyáltalán nincs kedvezmény. Szóval javaslom elsősorban a szerződés elolvasását (legalább így utólag...), illetve a kibocsátó bank legutolsó hirdetménye is tartalmazhatja a feltételeket.
2013. febr. 14. 18:31
 2/6 anonim ***** válasza:
A bankok többségénél - ha nem mindegyiknél - hasonló a konstrukció, ami azt jelenti, hogy ha határidőig visszafizeted a teljes összeget, akkor nincs kamat.
2013. febr. 14. 20:18
 3/6 A kérdező kommentje:

na jó, nem értettétek meg a kérdést ezért megkerestem és elolvastam a szerződési feltételeket.. úgy fest, hogy a fordulónapon fennálló tartozást nézik, ami elég hülyeségnek tűnik.

példa: van 10 ezer tartozás, kiegyenlítési határidő 14 nap. Egyből kifizeted, de utána még költesz mondjuk 50 ezret, akkor már nincs több felszólítás, hanem fordulónapon lehet fizetni az 50 ezer után kamatot. Szóval úgy néz ki oda kell figyelni, hogy pont fordulónap előtt rendezve legyen a tartozás.

2013. febr. 14. 21:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem meg inkább te nem érted, kedves kérdező a hitelkártyákat. A válaszolók értették.
2013. jún. 24. 12:41
 5/6 A kérdező kommentje:

Márpedig választ nem kaptam a kérdésemre. Azóta már tudom hogy megy (már ha az aki felvilágosított jól tudja):

Szóval a költekezéseket fordulónaptól fordulónapig összesítik és a befizetésekkel mindig először a már lezárt fordulónaphoz tartozó tartozást egyenlítik ki. (magyarul ha fordulónap után költök az már az új hónaphoz számít, de ha törlesztek akkor az előzőt törlesztem először.)

Ezek fontos dolgok mert ha a fordulónap után 15 nappal nincs az előző havi teljes összeg kifizetve akkor magas kmatot kell fizetni és nem csak a hiányzó összegre, hanem a teljes költekezésre.

Szóval ha 10.-e a fordulónap, én 10-től 10-ig költök 50e forintot. majd a következő 15 napban (fizetési határidő) még 25 ezret és befizetek legalább 50 ezer forintot akkor nem fizetek semmilyen kamatot. De ha csak 49 et törlesztek akkor kb 40%-os (éves) kamatot fizetek az egész 50 ezer forint után, ami már nem elhanyagolható.

látszólag tehát ingyen használhatjuk a bank pénzét sőt még pontokat is gyűjthetünk vele, de a banknak mégis megéri mert egyszerűen statisztikailag kihozzák, hogy mennyi bevételük származik majd azoktól, akik felelőtlenül használják a hitelkártyát.

Na most jól megválaszoltam magamnak a kérdést :)

2013. júl. 1. 18:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Jaja így van. Többiek is leírták de akkor most már te is érted :-)

Van bank aki smst küld, hogy mondjuk 40ezer a tartozás. Ha azt befizeted 2 héten belül akkor rendben vagy. Teljesen mindegy mikor mennyit költesz előtte, utána vagy közben. Ami az smsben jön, annyit kell befizetni.

Hitelkártyával nagyon jól járhat az ember, csak a tűzzel játszik közben. Az embereknek nagyon kis része tud vele jól bánni. Ők tényleg jól járnak vele. A sok felelőtlen (a többség) nem jár jól cserébe. Ezen van jókora haszna a bankoknak amiből az okos hitelkártya tulajok lényegében kapnak némi részesedést. ;-)

2013. júl. 1. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!