A behajto ceg fel hivot, mit tegyek?
Figyelt kérdés
300 ezer forintos tartozasom van a telenornak ! a behajto ceg vette at az ugyet ! nincs ingatlanom,nincs autom,alberletbe vagyok felesegemmel es 1 eves gyerekkel,el jonnek hozzam ? ami a lakasba van butor stb az a tulajdonose nem az enyem,,van bejelentet munkám,,ha eljonnek eltudjak vinni ami a lakasba van ? ami nem az enyem ? segitseget kerek...mit tegyek ?2013. febr. 7. 16:02
1/7 anonim válasza:
Ha van jövedelem, amiből tudják tiltani, akkor az az első lépés. És ha van házastársad, akkor külön bírósági eljárással az ő vagyonából is be tudják hajtani.
Amúgy itt megtalálod az erre vonatkozó szabályokat:
2/7 A kérdező kommentje:
koszonom szepen,akkor ami nem az enyem azt nem vihetik el ...es a fizumaz az egeszet viszik majd el ?
2013. febr. 7. 16:13
3/7 anonim válasza:
Az egész fizetésedet azért nem, de bizonyos százalékát igen. De hogy milyen százalékban, azt egy hozzáértőtől kéne megkérdezni. Ezt nem tudom. Én is csak egy ismerősöm kapcsán tudtam neked válaszolni, mert náluk is volt ilyen, hogy jött volna a behajtó, de ugye amíg tudnak jövedelemből vonni, addig nem vihettek semmit. Illetve abból sem akármit.
4/7 A kérdező kommentje:
es ezek oda mennek ahova be vagyok jelentve ? vagy ahol lakok ?
2013. febr. 7. 16:17
5/7 anonim válasza:
Egy másik kérdésedben azt írtad van autód. Akkor most hogyan is van???
Egyébként arra a lakcímre mennek ahova be vagy jelentve. Az,hogy albérlet nem számít Neked kell bizonyítani,hogy a bútor stb nem a tiéd. Gondolom ez benne van a lakásszerződésben,ha nem akkor elvihetnek onnan is bármit. Egyébként a fizetésed 33%-át vonhatják,ha más tartozásod is van,akkor az 50%-át.
6/7 anonim válasza:
7/7 anonim válasza:
Mondjuk azt nem értem,hogy egy névtelen oldalon miért nem lehet leírni az igazat. Így hogyan várod el,hogy tudjanak segíteni Neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!