Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Végrehajtás? Kaptam egy TV-t,...

Végrehajtás? Kaptam egy TV-t, amin mint utólag kiderült hitel van. Sajnos, a akitől kaptam, "elfelejtette" ezt közölni, és időközben nem fizette a részletet.

Figyelt kérdés
Nem az én nevemen van a TV, de most mégis azzal fenyegetőznek, hogy hamarosan érkezik a végrehajtó és elviszi, illetve, hogy pert indítanak ellenem, mert nem adom vissza... Ilyen lehet?? Hogy beállít hozzám a végrehajtó???

2013. jan. 28. 21:52
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Egy "Kedves" családtagom. Konkréten az faterom... Nem is kommentálom! Ilyen szülőt senkinek nem kívánok! Míg minden rendben volt közöttünk, akkor kaptam karácsonyra. Csak az új feleségnek nem tetszik, így mindent elkövetnének ellenem!

Köszönöm a hasznos infókat! Sokat segítettek!! Kedvesek vagytok!!!

2013. jan. 29. 10:37
 12/19 anonim ***** válasza:

Apádtól kaptad, az oké.

De ki és mit követel rajtad?! Az apád? VAgy valami behajtócé?

2013. jan. 29. 10:42
 13/19 A kérdező kommentje:
Csak fateromék... Azért is vagyok ledöbbenve, hogy olyan e-mailt kaptam tőle tegnap este hogy: "A héten megkeres a munkahelyeden a végrehajtó, amennyiben nem jár sikerrel pert indítunk ellened". Semmilyen hivatalos levelet nem kaptam sem én, sem pedig a főnökeim. Tehát ez azt gondolom alaptalan.
2013. jan. 29. 10:45
 14/19 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen. Csakis apádat fogja bárki hivatalos személy keresni.

Fain csávó lehet az öreg. Én a helyedbe az udvarról b@sznám be azt a tévét az ablakán, had örüljön neki. Ennyit nem ér egy tv sem.

2013. jan. 29. 10:49
 15/19 A kérdező kommentje:
Igen-igen! Meglátom meddig csesztetnek, de persze ha visszaadom nem egyben. :)))
2013. jan. 29. 14:01
 16/19 anonim ***** válasza:
18%
Ha az adós ugy nyilatkozik, hogy nálad található a TV, akkor ott fognak foglalni, mivel az még mindíg a hitelfelvevő nevén van.
2013. jan. 30. 20:56
 17/19 anonim ***** válasza:
81%

Na persze, egy nem fizető tróger nyilatkozata alapján jön be hozzám a bírósági végrehajtó nem?

Amint már mondtam, a TV kikerült a hitelügyletből. Ugyanannyira van benne, mint az adós bármely ingósága. Ezért a TV-ért a végrehajtó sehova máshova nem mehet be, mint az adós állandó lakhelyére.

Amúgy ajándékot visszakövetelni nem lehet, Ha nincs is ajándékozási szerződés, volt ráutaló magatartás. TV pedig senkinek nincs a "nevén". Ez nem gépjármű vagy ingatlan.

2013. jan. 31. 08:10
 18/19 anonim ***** válasza:
81%
16/ <-- Ez baromság.
2013. jan. 31. 08:22
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen ez egy égbekiáltó marhaság. Ha a televízió lenne a hitel fedezete, akkor azt úgy hívnák, hogy kézizálogjog van bejegyezve a tévére. Na ilyen nincs egy áruhitelnél. Ahogy valaki írta nagyon helyesen: a bank hitelt adott, aminek a célja egy áru megvásárlása volt. Aztán az ember tartozik a banknak, a tévét akár össze is törheti ha úgy tartja kedve. A hitel az ő tartozása. Akárhogy fenyegetőzik is édesapád, ez egy harmatgyenge próbálkozás csupán. Az más kérdés, h én a helyedbe visszaadnám a tévét és kenjék a hajukra.
2013. febr. 1. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!