Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik diák bankszámla a legjobb?

Melyik diák bankszámla a legjobb?

Figyelt kérdés

Légyszi adjatok tanácsot!

OTP Junior

CIBEZZ

MKB Student

Unicredit Diákszámla

Erste Szemeszter

Budapest Bank Universo

stb...

2009. szept. 1. 21:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az MKB-t, Unicredit-et, Erste-t, Budapest Bankot nem ismerem, ezekről nem tudok véleményt mondani.

OTP JUNIOR van a gyerekeimnek : ennél sz@rabb szerintem nem is létezik! Iszonyat drága és semmit nem adnak, viszont ez ingyen van... :-[

Alig várjuk, hogy a mindkét gyerek 18 legyen és másik bankhoz megyünk! (Már csak pár hónap.)

Szerintem a CIB Cibezz számlacsomagja a legjobb, ha még nem vagy 18 éves : ingyenes és sok jó szolgáltatása van.

(A NetBank átutalások és a rendszeres átutalások költségmentesek!)

Ha elmúltál 18 éves, akkor a K&H Bank "Emeltszintű elektronikus számlacsomagját" ajánlom, ez csak 500 Ft havonta és sok jó szolgáltatása van, NetBankban minden átutalás költségmentes, a rendszeres megbízások költségmentesek, 2-3ezer Ft induló betéttel már dombornyomott bankkártyát lehet igényelni, stb.

Nekem már 2 éve ez van, a gyerekeimnek is ilyet fogok nyittatni pár hónap múlva. :D

A bankok weboldalait megtalálod a neten, mindegyik számlacsomagnak elolvashatod a szolgáltatásait, díjait a "kondiciók"-nál.

2009. szept. 1. 22:07
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

Elmúltam 18 éves, de egyetemista vagyok, így diákszámlában gondolkodom.

Hidd el, én is megnéztem a bankok weboldalait, csupán annyi a baj, hogy mindig azt hangsúlyozzák ki ami ingyenes, de alig lehet kihámozni a hátulütőket a szövegből.

A CIBEZZ-nél az SMS nagyon drága, nem?

19Ft/SMS

Havidíj:

Kártyafigyelő: 100 Ft/SMS

Számlafigyelő: 15Ft/SMS

Én így láttam egy másik gyakorikerdesek.hu -s kérdéshez írva.

2009. szept. 1. 22:12
 3/11 anonim ***** válasza:
Én két hónapja csináltattam a Budapest Banknál. Nem Universo-t, hanem Cirrus. Ugyan is ez nyújtotta a legkedvezőbb ajánlatokat/feltételeket.
2009. szept. 1. 22:58
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem K@H trambulin van, arról tudok nyilatkozni:

számlavezetési díj: 50Ft/hó

sms díj: 20 Ft/sms, de le lehet mondani az sms értesítést

hónap első készpénzfelvétele ingyenes

netbank ingyenes, netbankon át utalás asszem 20 Ft

maestro bankkártya (neten nem lehet vele fizetni, készpénzfelvételi limit asszem 25000, de ezt lehet, hogy lehet módosítani nemtom, vagy lehet igényelni hozzá másik kártyát is)

kb ennyi

2009. szept. 1. 23:58
 5/11 anonim ***** válasza:
K&H
2009. szept. 1. 23:59
 6/11 anonim ***** válasza:
88%

A CIBEZZ-nél a Számlafigyelő és Kártyafigyelő szolgáltatás az választható, nincs benne a csomagban, de szerintem nagyon megéri az árát, egyáltalán nem drága!

De ha neked ez drága, akkor ne kérd!

(15 Ft/SMS drága? Normál esetben nem 30 Ft-ba kerül 1 SMS?)

Az, hogy valójában mit kapsz a bankszámlacsomagban és mennyiért, az csak a kondiciók-leírásból derül ki, ezt kell alaposan átböngészni.

Amikor én az OTP bankszámlám helyett új bankot és másik bankszámlát kerestem, úgy csináltam, hogy alaposan végigböngésztem a bankoknál a számlacsomagok kondicióit, táblázatban vezettem az infókat, majd a végén összehasonlítottam : nálam a K&H Bank "Emeltszintű elektr. számlacsomagja" nyert! :D

Ez adja a legtöbb szolgáltatást a havi 500 Ft-os számlavezetési díjért!

2009. szept. 2. 00:19
 7/11 anonim ***** válasza:
94%

Még egy pont a CIBEZZ-nek. Nem csak 18 éves korig. Alapból 26 éves korig, vagy egészen addig, amíg nappalin tanulsz (de 26 éves korodig ettől függetlenül).

Egy csomó jegyet igényelhetsz hozzá tök ingyen, ha "szemfüles vagy" > Kultiprogram.

Pl. Sziget Fesztiválra, Volt Fesztiválra stb. Heti-napijegyeket szórnak. Csak gyorsnak kell lenned.

Emellett tényleg ingyen van. A 100 Ft / SMS meg hülyeség. :)

2009. szept. 8. 11:17
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom most él-e még az akció de nekem az MKB-s kártyám diák volt, (már közbe kiestem az életkorból). Ingyenes volt a számlavezetés, és ingyenesen kaptam sms-t a tranzakciókról.
2009. szept. 9. 09:55
 9/11 Németh Regina válasza:
86%
Én is azt nézem már hetek óta, hogy melyik banknál nyissak számlát. 18 múltam márciusban. Úgy látom, az MKB bank ajánlata a legjobb. Egy újabb pont az MKB-nek!
2010. jún. 1. 11:31
 10/11 anonim válasza:
Szerintem nincs "legjobb". Ahány ember, annyi igény. Én az UnoCredit diákszámlára szavazok. Ingyenes a készpénzfelvétel, ingyenesek a netbankos utalások, korrekt, ügyfélcentrikus az ügyfélkezelése.
2010. okt. 20. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!