Ha végrehajtás folyik ellenem és a barátnőmnél vagyok bejelentkezve lakcímen. Vihetnek valamit el?
semmit nem vihetnek el, ha a barátnőd állítja, hogy minden az övé, még igazolnia sem kell, elég a bemondás, és a végrehajtó erről jegyzőkönyvet vesz fel.
de amúgy mondhatja azt is, hogy ott se laksz, csak be vagy jelentkezve, hogy legyen állandó lakcímed, vagy mondhatja azt is, hogy már elköltöztél, és a lakcímed nem ismert előtte, stb... lényeg az, hogy be se kell engedje a vh-t, már az ajtóban mondja meg, hogy nem laksz ott.
ha nincs semmid, se bankszámlád, se ingatlanod, vagy autód, ami a neveden lenne, akkor gyakorlatilag semmit nem nyúlhat tőled a vh.
ja igen, ha nem engedi be a barátnőd, akkor az ajtó előtt készít egy gyors feljegyzést, ami alapján majd későnn jkv-t kapsz a lakcímedre postán, és az lesz benne, hogy a bejelentett lakcímeden életvitelszerűen nem tartózkodsz, a végrehajtás eredményre nem vezetett, és ha már felgöngyölte a jövedelmi, banki, és vagyoni helyzetedet, és semmit nem talált - feltételezem, hogy a munkahelyeden NEM vagy bejelentve -, akkor az lesz a jkv végén, hogy "a végrehajtás szünetel".
ez annyit jelent, hogy félreteszi, és ha csak nem kap valami fülest valahonnan, hogy örököltél, autót vettél, bankszámlát nyitottál, akkor elvileg négy és fél évig nem csinál vele semmit, és miután öt év az évülés, előtte majd időben le fog futtatni egy átfogó keresést, hogy történt-e változás a vagyoni státuszodban, stb...
"de amúgy mondhatja azt is, hogy ott se laksz, csak be vagy jelentkezve, hogy legyen állandó lakcímed, vagy mondhatja azt is, hogy már elköltöztél, és a lakcímed nem ismert előtte, stb."
Egyrészt ekkor nem köthetnek bele olyanba,hogy akkor jelentessem ki és majd visszajön ellenőrizni vagy ilyesmi?
Másrészt pedig olyat nem szoktak csinálni,hogy mondjuk megkérdezik az egyik szomszédot,hogy szokta-e látni az adóst?
Nekem ez így olyan egyszerűnek tűnik,tekintve az ügy súlyosságát és azt,amilyen a végrehajtók viselkedése szokott lenni. Köszi!
kedves utolsó kérdező, bocsánatod kérem, nem vettem észre a kérdéseid csak most, nem tudom, van-e még értelme válaszolnom, talán már túl vagy a nehezén a dolgoknak.... személyes tapasztalataimat osztottam meg, sajnos én is érintettje voltam egy ilyen ügynek (kezeskedtem valakiért, akiért nem kellett volna) de szerencsére már túl vagyok rajta; priviben válaszoltam a kérdéseidre, itt csak annyit még, hogy egyszerűnek tűnik, mégis így működik, a vh nem köt bele abba, hogy miért van "papíron" bejelentkezve oda bárki, mert meglehetősen gyakori, hogy többen is be vannak jelentkezve egy ingatlanba olyanok, akik életvitelszerűen nem tartózkodnak ott.
mondjuk, célszerű azért praktikusan kijelentkezni, és sehová sem bejelentkezni - ennek nincsen technikai akadálya, semmilyen gyakorlati kellemetlenséggel nem jár, és ha nincs bejelentett lakóhely, úgy végrehajtani sem tud sehol a vh, nem is szokott ilyen szélmalomharcba kezdeni, mert egyszerűen nem éri meg neki, ha látja, hogy az adósság behajthatatlan, és csak a költségei növekednek, amely költségeket ugyancsak az életben nem fog tudni érvényesíteni...
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, ha be vagyok jelentkezve egy bérleménybe, de nincs semmilyen vagyonom az ingóságok az édesanyám nevén vannak, be jöhet e a vh úgy, hogy nem vagyok itthon és elviheti e az ingóságokat?Magyarul feltörheti e az ajtót? Vagy erről tájékoztassam őket levélben?Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!