Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért utálják a hiteltanácsadó...

Miért utálják a hiteltanácsadókat?

Figyelt kérdés

Kicsit viccesnek vagy inkább felháborítónak, hogy sokan a felelőtlen banki hitelfelvételük miatt a hiteltanácsadókat okolják. A hiteltanácsadókat is le lehet informálni. Nekem pl. felsőfokú végzettségem van, jelenleg is főiskolára járok. van egy oldalam, ahol véleményeket írhatnak a munkámról az ügyfeleim. Nem kérek pénzt az ügyfelektől, több bankra adok ajánlatot, lelkiismeretesen, minden költséget előre elmondok stb. Soha nem tájékoztattam félre senkit...

Ennek ellenére rengetegszer kihasználnak, hülyének néznek, ingyen dolgoztatnak, majd annak tudatában, hogy a bank csak akkor fizet a rengeteg munkámért, ha rajtam keresztül adják be a hitelt, miután leszívták az agyam, energiám, vagy tovább állnak és a cél előtt önállósítják magukat vagy kiderül, hogy tesó, szomszéd, barátnő stb. hiteltanácsadó és beadja azt, amivel én dolgoztam. Van hogy hetekig, hónapokig foglalkozok valakivel, mire lakást vesz, persze a saját időmön és telefonszámlámon, majd úgy felszívódnak, hogy csak na...

2009. aug. 31. 19:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nem neked való ez a "szakma".
2010. máj. 30. 18:35
 12/20 A kérdező kommentje:

ezt miből tetted össze?

Azért mert nem tukmálok az ügyfelekre hitelkártyát és személyi kölcsönt, szerinted már nem való vagyok hiteltanácsadónak?

Több mint 3 éve foglalkozom ezzel és az ügyfeleim kézről kézre adják az elérhetőségem...

2010. máj. 31. 06:11
 13/20 anonim ***** válasza:

7:47-es vagyok ismét :)

Igen, tényleg nem úgy írtad ki a kérdést, csak nekem hirtelen a bankban ülők jutottak eszembe, mert náluk is úgy van feltüntetve a névjegykártyán hogy hitel-tanácsadó...

Amúgy a szakdolgozatomat a Széchenyi Kártyáról írtam, és amikor összehasonlítottam az akkori hiteleket, hááát szörnyülködve láttam, hogy van azért ennél jobb lehetőség... akkor gondolkoztam el, hogy talán a "független" tanácsadóként szívesen "osztogatnám az észt :) " de így a tukmálás, az biztosan nem fog menni. Csak az "térített le a pályáról" amit Te is leírtál előttem: az ügyfél meggondolja magát, nélküled köti meg ...stb...

Úgyhogy teljesen átérzem a helyzetedet, max nyugtasson az a tudat, hogy az elégedett ügyfelek továbbadnak!

További kitartást, sikert, és visszatérő ügyfeleket :)

2010. jún. 1. 08:42
 14/20 anonim ***** válasza:

A minap jártam egy nagyobb bankban, mert vittem be egy hitelkérelmet, mint hiteltanácsadó. Ki szerettem volna kérni a banki referens véleményét egy bizonyos ügyben, de azt mondta, nem szeretne tanácsot adni, de még a véleményét se szeretné megmondani, mert akkor az állásával játszik. A bankban ülők olyanok, mint a katonák. Teljesítmény orientáltak, nyomulniuk kell, gátlások nélkül azt a terméket kell ajánlani az ügyfeleknek, ami van és nem azt, ami jó. Ők soha nem sétálhatnak át egy másik bankba, mint pl én.

Bármennyire rossz a megítélésünk egyesek becstelensége miatt, én még mindig jobban szeretek független hiteltanácsadó lenni, mint egy bankban ülni gyomorideggel, rossz lelkiismerettel. Egyedül dolgozom, nincs teljesítmény elvárás sem, így merek tükörbe nézni, mert mindig azt ajánlom az ügyfeleimnek, amit a legjobbnak tartok a piacon és nem azt, amire rákényszerítenek, hogy értékesítsem.

Egy független hiteltanácsadó, akit szintén ajánlanak az ügyfelei:)

2010. jún. 1. 09:05
 15/20 anonim ***** válasza:
06:11, Nem azért, nekem inkább a máltai szeretetszolgálat jut eszembe rólad;) Legalább valami papírt írass alá(megbízói pl.), és akkor jogosan követelhetsz pénzt ha kihagynak a végéből(de ennek tudatában nem szoktak elszivárogni).
2010. jún. 1. 15:24
 16/20 anonim ***** válasza:
Most látom hogy nem "mai" a kérdés, azért a 3. válaszoló 4 év alatt bedőlt hitel nélkül...(lehetetlen, ha 1hitel/év felett teljesít;) és lebeszéli a hitelről az ügyfelet OMG, úgyis felvesz máshol, mert PÉNZT akar, és inkább nekem adja...
2010. jún. 1. 15:31
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló, lassan 5 éve már, hogy hiteltanácsadással foglalkozom (már csak azért is, mert a kérdés kiírása olyan régi) és még mindig nincs bedőlt hiteles ügyfelem pont azért, mert megválogatom az ügyfélkörömet és nem segítek olyannak hitelhez jutni, akin eleve látom, hogy zűrös. Megtanultam, hogy nem célszerű hitelhez juttatni azokat, akik felelőtlenek, meggondolatlanok. Igen, szívfájdalom nélkül elengedem őket máshoz, ha minden áron el akarnak adósodni.

Van ennek a döntésemnek nem csak morális, hanem üzleti oka is. Ha fizetőképes, stabil az ügyfélköröm, az ismerőseik is általában hasonlóak, így az ajánlásokkal is minőségi ügyfeleket kapok.

Hát valahogy így megy ez.

2010. jún. 1. 15:43
 18/20 anonim ***** válasza:

Van aki megelégszik a havi 150-200-al is, van akinek lakása és új autója van ugyanebből a munkából, ki ahogy érzi. Van aki így tud jól aludni és nem azért mert elküldött aznap két nyugdíjast másik hiteleshez(azok köszönik szépen, hennessy-vel koccintanak az egészségedre).

Valahogy így megy ez (nem tanácsos háttal mondatot kezdeni).

2010. jún. 1. 17:50
 19/20 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó válaszoló, tökéletes választ adtál a kérdező kérdésére. Az ilyen mentalitásért utálják a hitel tanácsadókat, mint amilyet képviselsz.
2010. jún. 1. 21:51
 20/20 anonim ***** válasza:

Tehát azért utálják ezeket a hiteltanácsadókat mert nem lebeszélik a hitelről az embert, hanem adnak? Az átkozottak, hogy merészelik végezni a munkájukat...

Amúgy meg aki hitelt vesz fel tisztában van az összes költséggel, információval(június 11-től még jobban). Nem is egyszer hallja, hanem többször, több ember szájából. Kóklerek, hozzánemértő tanácsadók-ügyintézők lehetnek, de ezek kikopnak hamar.

Van egy hangos, de szűk rétek akik ha pénzt kapnak örülnek mint majom a farkának, de amikor vissza is kell fizetni akkor már nem, a hátralékkal együtt nő az utálat is.

2010. jún. 1. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!