Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért utálják a hiteltanácsadó...

Miért utálják a hiteltanácsadókat?

Figyelt kérdés

Kicsit viccesnek vagy inkább felháborítónak, hogy sokan a felelőtlen banki hitelfelvételük miatt a hiteltanácsadókat okolják. A hiteltanácsadókat is le lehet informálni. Nekem pl. felsőfokú végzettségem van, jelenleg is főiskolára járok. van egy oldalam, ahol véleményeket írhatnak a munkámról az ügyfeleim. Nem kérek pénzt az ügyfelektől, több bankra adok ajánlatot, lelkiismeretesen, minden költséget előre elmondok stb. Soha nem tájékoztattam félre senkit...

Ennek ellenére rengetegszer kihasználnak, hülyének néznek, ingyen dolgoztatnak, majd annak tudatában, hogy a bank csak akkor fizet a rengeteg munkámért, ha rajtam keresztül adják be a hitelt, miután leszívták az agyam, energiám, vagy tovább állnak és a cél előtt önállósítják magukat vagy kiderül, hogy tesó, szomszéd, barátnő stb. hiteltanácsadó és beadja azt, amivel én dolgoztam. Van hogy hetekig, hónapokig foglalkozok valakivel, mire lakást vesz, persze a saját időmön és telefonszámlámon, majd úgy felszívódnak, hogy csak na...

2009. aug. 31. 19:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Röviden: modern rabszolgavadász vagy, aki elől néha levadásszák az áldozatokat.

:D

2009. aug. 31. 19:39
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Én tudok olyat is aki ennyi meg annyi pénzt elkért és hónapokig nem mozdult semmit. és önállóan kellett befejezni a dolgot. Te gondolom egy ritka kivétel vagy.
2009. aug. 31. 19:51
 3/20 anonim ***** válasza:

Nagyon sok a tájékozatlan, képzetlen hiteltanácsadó és van jó pár rafinált, a saját zsebére dolgozó is. Pl sokan a magasabb jutalékért kombi hitelt ajánlanak az ügyfeleknek és egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy ezek a hitelek csak nagyon kevés esetben képviselik az ügyfél érdekeit.

Természetesen sok trükkös ügyfél is van. Én is tapasztaltam már, hogy a célnál lepattant az ügyfél, mert valaki más megszédítette, vagy csak úgy, minden indok nélkül eltűnik, de szerencsére velem ez ritkán fordult elő. 4 éve foglalkozom hitelekkel, de még bedőlt hitelem nem volt, mert tudok nemet mondani, ha látom, hogy megbízhatatlan, vagy meggondolatlan az ügyfél, nem gondolja át, hogy hosszútávra kell berendezkednie. Kerülöm a "pénzintézeteket, refinanszírozókat" mert ott azért elég sok cifraságot látok és az ő ügyfélkörük szinte mind problémás.

Engem még egyetlen ügyfelem nem szidott, nem utálnak, de meg is teszek értük mindent, különben nem tudnék jól aludni.

2009. aug. 31. 20:48
 4/20 A kérdező kommentje:

az első megjegyzés kicsit undok volt. :)

A lényeg, hogy az ügyfelek is tájékozódhatnak és összehasonlíthatják a kapott ajánlatokat. De sokan nem foglalkoznak azzal, hogy mi a valóság, csak az után mennek, amit hallani akarnak. Volt olyan ügyfelem, aki nem volt jogosult a szocpolra. Megmondtam neki, belinkeltem, bemásoltam a jogszabályt neki, majd fejjel rohant a vesztébe és kikötött egy idiótánál, aztán visszakullogott 2 hónap múlva hozzám, hogy igazam volt... De ez a jobbik eset, mert a végén a bank fizetett a munkámért, ügyfél elégedett és remélem 1000rel ajánl majd mindenkinek :)

2009. aug. 31. 21:12
 5/20 A kérdező kommentje:

Második válaszolónak: erről beszélek pl.: miért nem tájékozódott előtte, miért fizet valaki előre egy hiteltanácsadónak bármennyit is??? Miért nem tett panaszt ellene?

Ha rosszul végzi a munkáját, akkor foglalkozzon mással...

2009. aug. 31. 21:15
 6/20 A kérdező kommentje:

Harmadik válaszolónak:

Elvielg egy malomban örlünk :)

én 2,5 éve vagyok hiteltanácsadó, de sajna előfordulnak a fent említett dolgok. Természetesen akiknek intéztem a hitelüket elégedettek és tovább ajánlanak, de nagyon fel tud zaklatni az igazságtalanság és ha látom vagy olvasom, hogy sokan a jelen helyzetért a hiteltanácsadókat okolják... Én is szinte minden MO-i bankkal le vagyok szerződve és nem egyszer 10-15 kalkulációt is készítek, hogy az ügyfél lelkét megnyugtassam. Szerintem az ügyfeleknek is gondolkodnia kellene, főleg amikor hallom, hogy egy bankot ajánlottak ki neki és nem is tájékozódtak több oldalról, más bankokról...

2009. aug. 31. 21:21
 7/20 anonim válasza:
én nem a hiteltanácsadókat utálom hanem a bankokat amiért így lehúzzák a népet. miattuk volt az egész válság és a sok hülye miatt aki minden sz@arra kölcsönt vesz fel.
2010. márc. 8. 23:23
 8/20 anonim ***** válasza:

Nem utálom őket, de kellene valami szűrő. Egyszer találkoztam olyannal, aki "hosszú utánjárás után megtalálta a nekem legkedvezőbb megoldást", nem tetszett, egy délutánt rászántam és tájékozódtam és sokkal jobbat találtam. Na az ilyeneket utálom, valami módon ki kellene őket szűrni.

Azóta találkoztam olyannal, akihez ragaszkodom és bízom benne, mert valóban maximálisan képviseli az érdekeim. Szóval van ilyen is, olyan is, csak az olyanokat miért nem rúgják ki? :(

2010. máj. 29. 16:40
 9/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a szakmai gyakorlatomat egy bankban töltöttem... soha többet.... egyszóval rüheltem, mintha egy gépsor mellett dolgoznék (tényleg ott, mert van összehasonlítási alapom)...

Az én történetem:

Ingyen melóztam, leszívták az agyamat, mellette a konzulensem nem volt tényleg a konzulensem, nem vett a szárnyai alá, csak ott voltam és mindenki b@szogatott, hogy csináljam meg ezt meg azt, több emelet volt, így nem is igazán éreztem, hova vagyok beosztva, kihez is tartozok. Na lényeg az, hogy ennek révén "betekintést nyerhettem az igazi bankos "átverős" világba:

Konzulensemhez érkezik egy ügyfél, ott vagyok, teszek veszek... kb 2 perc alatt megkötötték a szerződést... nem is mondott semmit, csak nyomtatta a papírokat, és íratta alá az emberekkel -majd aztán odafordult hozzám: "na ez be fog dőlni", majd egyszer csak egy "öltözködésére adó" emberke jelent meg, odajön hozzám, és mondja, hogy most menjek át máshová pakolgatni, mert ez egy "beépített emberke lesz"... -mivel néha ellenőrzik őket...- hát mit ne mondjak, kb. 1/2 órán keresztül beszélgettek - az "ügyfél" mindent kikérdezett tőle.... miután eljött ezt hallom tőle: Istenem jajh de fárasztó, mindenbe belekérdezett... (és ezért kap havi 300.000-at. .nemde???) Miért nem lehet, mielőtt felveszi az ügyfél a hitelt - normálisan kiokosítani? Lehet nem is az a legmegfelelőbb...Miért kell csak akkor "odafigyelni" amikor ellenőrzés van? Hisz több mint 300-at keres valaki és így áll hozzá?? Gusztustalan! Sokan nem tudják, de jutalékos rendszerben dolgoznak! Ha valaki nem ad el (inkább fogalmazzunk úgy hogy tukmál rá az illetőre) x hitelt / befektetést / biztosítást, nem beszéli le a betét kivételéről, akkor mehet... és tényleg így van! Havonta összeülnek, és "elemzik" hogy ki mit és mennyit adott el... gusztustalan.... pl egy idős nénire (már 68 éves volt) rátukmált egy 10 éves befektetést.... hmmm a leggusztustalanabb dolog szerintem ez volt...

Szóval ezek után, ha egy bankot is meglátok már gyomoridegem van, felfordul a gyomrom...

Múltkor bementem a saját bankomba a bankkártyát intézni, és rögtön tukmálták volna a biztosítást, befektetést, betétet.... rögtön leállítottam: " Hé, nem ezért jöttem, és álljon le, ne pazarolja rám a drága idejét, mert nem vagyok potenciális hülye gyerek..." Rögtön leállt...

Na én ezért utálom a banki tanácsadókat...

Szerintem sokan a bankban ülő személyekre asszociálnak, és arra hogy hogyan verték őket át legutóbb...

2010. máj. 30. 07:47
 10/20 A kérdező kommentje:

Ez elég igaz történet volt. Speciel én a hiteltanácsadókra vonatkozóan tettem fel a kérdést, de ha már a banki ügyintézőknél tartunk.... Anno 2 bankban dolgoztam. Az elsőben back office-ban, tehát nem volt közvetlen kapcsolatom az ügyféllel. Amikor napi 16 órát dolgoztam (szó szerint) és mindenki helyett én dolgoztam már, akkor felmondtam és átmentem a "bizalom" bankjába egy fiókba. Ott ez volt, amit Te mondtál. Itt még a próbaidőm alatt kiléptem, mert nem füllött a fogam a tukmáláshoz... De tudom, hogy milyen nehéz ma munkát találni és elég szomorú, hogy mindenféle szemetet kell az ügyfélre passzírozni. Kérdezheted, hogy hiteltanácsadóként jobb vagyok-e? Szerintem igen, mert csak ingatlanfedezetes hitelekkel foglalkozom. Laknia pedig kell valahol az embernek és ha lehet, akkor inkább a sajátját fizesse. Senkire nem nyomtam még rá egy hitelkártyást vagy személyi kölcsönt, illetve amennyire lehet lebeszélem róla azt, aki kéri...

Szerintem a Te történetedből is kicsengett, hogy a bank, hogy áll az ügyfélhez sok esetben, csak válság idején bűnbakot kell keresniük és ez nagyon nem tetszik nekem...

2010. máj. 30. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!