Hogyan gyűjtsünk pénzt?

Figyelt kérdés

Szeretnék ingatlant venni pár év múlva, mibe érdemes fektetni? Nem lenne baj ha likvid lenne, OTP takarékszámlát nyitottam, de a 3-4%-os kamat az nem sok. Nyitottam egy OTP lakástakarékot is havi 10.000 ft-os befizetéssel, ezt max 20e ft-ig tudom ugye emelni. Most úgy látom hogy LTP-vel mindennel együtt havi 25-30.000 Ft-ot tudok félre tenni, nyártól lejárnak a hiteleim, akkortól 50-60.000 Ft-ot havonta.

Melyik bankhoz, és mibe érdemes tehát tenni?

2013. jan. 2. 21:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Ahány megbízható közeli hozzátartozód van, annyiszor 20.000Ft/hó lakástakarékpénztári megtakarításod lehet. Nyithatsz pl a szüleid, testvéred, nagyszüleid nevére, így megsokszorozhatod a saját lakáscélodra a megtakarításodat és mindegyikre igénybe veheted a 30% állami támogatást is.
2013. jan. 2. 22:05
 2/3 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

előzőnek igaza van, de az ltp azért nem likvid, mert ha átmenetileg nem tudod fizetni, akkor helyette a párnádba is tömködheted a pénzt. Nem adnak rá akkor állami támogatást és szerintem kamatot sem.

LTP akkor jó, ha tudod, hogy az x forintot kötelezően, időre félre tudod tenni.

2013. jan. 2. 23:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Kedves hiteltanácsadó, aki 48 hónapon belül mondja fel a lakástakarékpénztári megtakarítását, annak is jár a kamat a betétekre, csak a 30% állami támogatást nem fogja megkapni. Lehet olyan konstrukciót választani, ahol az állami támogatás mellé még 3% kamat is jár, ami erősen javítja a termék likviditását. Ez sem rosszabb likviditású, mint bármilyen lekötött betétet idő előtt feltörni, viszont annyi előnye van a lakástakarék pénztáraknak, hogy ezzel együtt is bőven megéri lakáscélra ott takarékoskodni. Pl akinek még hitel is kell a vásárláshoz, kedvezőbb kamatozású hitelhez semelyik bankban nem jut, mint az LTP-knél. 5% körüli kamatot még az új építésű, államilag támogatott hitelekkel sem lehet elérni, a pénztárak viszont ezt a kedvező hitelt használt lakásra is adják.
2013. jan. 3. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!