Hitel, ugye nem ilyen egyszerű?
Szóval kérdés nincs , csak elmélkedés.Nem akarom megcsinálni,kivéve ha tényleg így van ahogy elképzeltem.(Ami mellesleg túl egyszerű:D)
Nos röviden :
Mi lenne ha felvennék 6millió ft kölcsönt,(25évre 70k a törlesztőrészlet) aztán azt a 6milliót NEM használnám fel hanem betenném a legközelebbi bankba néhány évre 10%-os kamattal?
Vagyis : 6milliónak éves kamata : 600.000Ft 1évben , osztva 12-vel 50k havonta, ehhez az 50.000Ft-hoz hozzátennék 20k-t azaz 25éven keresztül így csinálnám.A végén nyereségesen jönnék ki belőle?:D
Tudom tudom..akkor mindenki ezt csinálná, de érdekelne h ez miért is nem működik?
na akkor még egyszer :)
az a kamat, amit kapsz mindig alacsonyabb, mint az a kamat, amit a kölcsönért fizetsz.
tehát semmi értelme.
De én nem úgy gondoltam h pl a CIB-től veszem fel a kölcsönt és ott is kötöm le azt a pénzt...hanem kiválasztom a legkedvezőbb megoldást és azt a LEGkedvezőbb banknál kötöm le.
Úgy hogy semmi kapcsolat nincs köztük,azaz nem tudnak így "összejátszani".
Most csak egy példát mondok szal:
Credigennél felveszem a kölcsönt , és mivel a K&H-nál adják a legjobb kamatot ezért odateszem a pénzem.
Ahogy egy előttem szóló írta:minden banknál magasabb a hitel kamata + a különféle kezelés költség,mint amennyi kamatot adnak a betétekre,a havi törlesztésnek a fele megy el kb.erre.
Számold ki,hogy a havi 70.000.-mennyi lesz 25 év alatt,és mennyi kamatot kapnál a 6 millió után.Akkor rájössz,hogy ez igen rossz üzlet.
elmondom a hitel működését és akkor megérted. Én bemegyek a bankba lekötök náluk 1millió forintot 10%-os kamatra (kamatadóval már csak 8%) a bank ezt az 1millió forintot 8millió forint hitelnek tudja kihelyezni. Aki felveszi a 8millió forint hitelt az megfizeti nekem a kamatomat és ezen felül a banknak a kockázatvállalását és az egyéb költségeket. Szóval amit leírtál az lehetetlen.
Egyszerűen: Hitelkamat=betéti kamat+bank kockázatvállalása+kalkulált infláció+egyéb költségek
Amit Te kitaláltál, évekkel ez előtt már kitalálta pl a BRÓKERNET. Számtalan előadáson hirdette, minden ingatlantulajdonost arra buzdított, hogy "dolgoztassa meg a házát", vegyen fel rá hitelt és tegye magas hozamú befektetési alapokba a pénzt. Sokan megtették és volt időszak, amikor nyertek ezzel, de mint tudjuk, a recesszió kezdetétől a magas hozamú befektetési alapok mínuszosak lettek, a hitelkamatok meg felkúsztak az égbe. Hatalmas bukás következett be, a Brókernet pedig mélyen hallgat, hogy emberek tömegeit tette tönkre a kockázatos ötletével.
Tehát a kérdésedre válaszolva igen, elméletben működhet, hiszen van olyan hitel, ami a kezelési költségeivel együtt is kb 6,5-7%, de ezt senki nem garantálja, hogy akár jövőre is így lesz és van olyan befektetés, ami hozott, hozhat 60-80%-ot is, de a gyakorlatban hosszútávon nagyon bizonytalan, kockázatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!