Örökösöket kötelezhetnek az elhunyt hitelkártyájának megfizetésére?
Figyelt kérdés
Nem engem érint a dolog, hanem egy közeli ismerősömet, csak nem járnak utána, pedig én egyszer úgy emlékszem azt olvastam, hogy ilyesmit nem lehet örökölni. Ezért lennék kíváncsi rá. Válaszokat előre is köszönöm!2012. dec. 31. 23:37
1/9 anonim válasza:
Minden tartozás öröklődik. Olyat lehet csinálni, hogy ha valaki csak adósságot örököl, akkor érdemes az örökséget visszautasítani.
2/9 anonim válasza:
Lehet örökölni adósságot is, de csak a hagyaték erejéig.
3/9 anonim válasza:
Ha a 200e Ft-os hitelkártya mellé egy tehermentes házat is kap, akkor fogadja el... Attól függ, hogy mennyi az annyi :)
4/9 anonim válasza:
Dehogyisnem lehet! Különben mindenki azt csinálná, hogy felhalmoz gyorsan mielőtt meghal egy rakás adósságot, aztán, amit az adósságon vett azt élvezik az örökösök, de visszafizetni nem kell semmit? Egyből kihasználnák.
5/9 anonim válasza:
"mindenki azt csinálná, hogy felhalmoz gyorsan mielőtt meghal egy rakás adósságot"
Ez tetszik. Mindenki ezt csinálja amúgy. Aki a jövőbe lát. Szerinted egy pénzintézet milyen lejáratú hitelt fog nyújtani egy 90 éves néninek? Szóval így működik, hidd el.
6/9 anonim válasza:
Elvileg a hitelkártyán van biztosítás, ha tulaj elhalálozik, akkor a biztosító fizet a banknak. Nézz utána, hitelnél kötelező a biztosítás. Pont emiatt.
7/9 anonim válasza:
Az aktívák mértékéig örökli a passzívákat. Azon túl nem.
8/9 anonim válasza:
hagyatéki tárgyalás megvolt? ott felmerült a tartozás?
9/9 anonim válasza:
Nem minden hitelhez kötelező a biztosítás egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!