Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy vadidegen vissza tud élni...

Egy vadidegen vissza tud élni azzal, ha kiadom a nevem, bankom nevét és a számlaszámom?

Figyelt kérdés
Az egyik oldalon hirdetem a menyasszonyi ruhám eladásra, és most egy külföldi nő jelentkezett érte. Nigériába kéne küldenem, előre fizetne átutalással a számlámra. Biztos akarok lenni benne h nem csaló. Szerintem ezekkel az adatokkal nem tud semmit kezdeni, de mi van ha mégis...
2012. dec. 17. 18:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de Nigériába ne küldj semmit, tuti csalók.
2012. dec. 17. 18:48
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Mindennel vissza lehet élni...
2012. dec. 17. 18:51
 3/15 anonim ***** válasza:
80%
Elvileg nem tud kárt okozni, de én nem szívesen adnám meg ezeket az adatokat senkinek.
2012. dec. 17. 18:53
 4/15 hájaaa ***** válasza:
48%
A legegyszerűbb ha csinálsz egy Paypal számlát és oda utalja/küldi...Itt semmi nem derül ki és ráadásul biztonságos. Oszt elvan minden intézve
2012. dec. 17. 18:57
 5/15 anonim ***** válasza:
Nyugodtan megadhatod, ezekkel nem lehet visszaélni. Cégek is gyakran megadják hirdetésekben a bankszámlaszámukat.
2012. dec. 17. 19:00
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tud vissza élni vele, de a nigériai vásárlók csalók.

Először azt mondja majd hogy elküldte a pénzt a számládra, és akár be is mutat egy átutalási nyomtatványt. Amiről te az hiszed valódi így a kérésére el is postázod a ruhát. Arra fog hivatkozni hogy a pénz legkésőbb 3 nap után tudod felvenni. Te vársz türelmesen 1 hétig, 2 hétig, majd írsz neki hogy a pénz sehol. Vagy reagál és kijelenti hogy már pedig ő utalt pénzt, vagy azt mondja hogy a ruha nem érkezett meg , küld vissza a pénzét (amit sosem utalt át neked) vagy soha többé nem hallasz felőle.

Szóval van pár variáció mi fogtörténi ha eladod Nigériába a ruhádat..

2012. dec. 17. 19:03
 7/15 anonim ***** válasza:
54%
Ezzel szerintem se tud mit kezdeni, de gyanús a Nigéria, szóval inkább PayPal számlát csinálj, ahogy már javasolták, és oda utaltass. Ja és persze amíg nincs meg a pénz, addig semmi szín alatt ne küldd el a ruhát, ha megvan, akkor is nyomon követhető módon.
2012. dec. 17. 19:06
 8/15 anonim ***** válasza:
77%

Nekem is jelentkeztek már Afrikai országokból a hirdetéseimre. Tuti csalók, persze ha nem vagy madár, akkor nem tudnak átverni. De lehet, hogy 100-ból 1 bejön nekik sajnos.

Sőt nekem még többet is ajánlottak, mint amennyiért hirdettem, egy kicsit se volt gyanús...

2012. dec. 17. 19:12
 9/15 A kérdező kommentje:

Mi az a PayPal számla? Hol és hogyan lehet olyat csinálni?

Amíg nincs a számlán a pénz, tuti nem küldök ruhát. Azt írta PayPal-ra is tud fizetni.

Az a baj h én nagyon naiv vagyok és mindenkinek hiszek, mindenkiben megbízok...

Ha megérkezne a pénz, elküldeném a ruhát, utána hiába mondaná nekem h nem érkezett meg, úgysem utalnék vissza pénzt neki. Mit tud vele csinálni?

2012. dec. 17. 19:13
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel így nem tud semmit kezdeni. De át fog verni. Azt fogja mondani, hogy elutalta a pénzt, a cucc nagyon sürgős neki, most azonnal küldd el neki, és kapsz egy hamis átutalási bizonylatot. Ha elküldöd a ruhát, sose fog megérkezni a pénz, és többé nem látod a ruhát.
2012. dec. 17. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!