Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem kapom kézhez időben a...

Nem kapom kézhez időben a pénzem! Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Banki átutalást végzett anyukám, az én számlámra. Az átutalási megbízást a bank internetes oldalán, a Netbankban adta le, most, 4-én. A megbízás időpontjaként 5-e lett kitűzve, de ami a legfontosabb, hogy értéknapnak szintén! A számlámon 5-én nem, 6-án viszont megjelent valami, de nem a pénz! Ki van írva, hogy tegnap megérkezett a pénz a bankhoz (!), de értéknapnak 7-e van beírva! Magyarán: az én bankomnál van a pénz, de nem kézbesítik! A 7-ei értéknap megjelölés kamu, anyukám fiókjában pedig ellenőrizve lett az átutalási megbízás, mindenhol 5-e szerepel, az értéknapnál is, ez immáron 110%. Mit képzel magáról a bank, hogy önkénytelenül 7-éig feltartja az én pénzemet, és szabadon garázdálkodik vele? Ha jövő májust adna meg, akkor azt is ki kéne várnom? A pénz ráadásul sürgős, üzleti dologról van szó, amit csak dombornyomott kártyával rendelkező számlaszámról tudok rendezni, de most nem is ez a lényeg - bármiről szó lehetne; ez egészen egyszerűen abszúrd és felháborító! Magyarázatot sem találok a jelenségre! A banknak még tegnap írtam, (természetesen) eddig nem jött válasz.

Édesanyám egyébként hozzáfűzte, hogy van valami új jelenség a Magyar Bank-oknál, mert a nagybátyám és a nagyapám sem jut hozzá a pénzéhez. Mindketten bementek a bankba és (figyelem!!!)... annyit mondtak, hogy most nem tudjuk kiadni a pénzt, majd később. Ez egész egyszerűen alkotmány ellenes! Sajnos sok helyen csak dombornyomott kártyával lehet a neten fizetni, ahogy az én esetemben is, ha ez nem így lenne, azonnal zárnám a számlát és pattanna a kalap-kabát!

2012. dec. 6. 16:14
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Jelentkezni fogok, MR/MRS 10!
2012. dec. 14. 19:40
 12/12 A kérdező kommentje:
A probléma forrása az volt, hogy a számlám deviza. Ezért késett a pénz és emiatt minden esetben késni is fog - hacsak nem a devizanemmel azonos pénznemben küldik az átutalást...
2013. febr. 17. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!